Preminuo trener TSC-a Zoltan Sabo

Šok za svet fudbala, preminuo je trener TSC-a Zoltan Sabo

Foto: MN Press

Šef stručnog štaba tima iz Bačke Topole preminuo je u 49. godini, potvrđeno je Telegrafu.

Sabo je preminuo u toku noći, a najverovatnije je uzrok problem sa srcem.

- Fudbalski klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čoveka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i istorijskom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim. Uz duboko poštovanje, FK TSC izražava saučešće porodici Zoltana Saboa - saopšteno je iz kluba.

Sabo je rođen u Somboru, a fudbal je učio u Radničkom iz tog grada i Jedinstvu Svetozar Miletić. Nakon toga, počinje profesionalnu karijeru u Hajduku iz Kule odakle 1992. godine prelazi u Vojvodinu gde provodi pune četiri godine uz 114 nastupa i dva gola. Tada se razvija u ozbiljnog fudbalera i dolazi u Beograd gde pojačava redove Partizana gde takođe ostaje sve do početka novog veka kada odlazi u Južnu Koreju gde oblači dres Suvona.

Menjao je sredinu Sabo vrlo često, i to veoma radikalno, kao što je na primer odlazak iz japanske Fukuoke u mađarski Zalagerzeg, pa odatle u kiparski AEK, ali se nakon toga vratio u Srbiju gde je od 2004. do 2008. godine igrao za Mladost iz Apatina i Cement Beočin gde je i završio igračku karijeru.

Nedugo posle toga, postaje asistent trenera u ekipi Kečkemeta gde se uči strateškom zanatu, pa dobija šansu da radi kao glavni šef struke u Radničkom iz Sombora i Hajduku iz Kule. Zatim ponovo preuzima ulogu asistenta u Vojvodine, Liteksu, Donjem Sremu i Vojvodini.

Sve to je trajalo do 2015. godine kada preuzima kao glavni trener ekipu Proletera iz Novog Sada. U karijeri još vodio Jagodinu nakon koje se ponovo vratio u Proleter, te onda 2017. godine preuzeo TSC.

Sa timom iz Bačke Topole je ostvario neke veoma dobre rezultate, između ostalog igrao je u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde se njegov tim lavovski borio i ispao od velikana rumunskog fudbala Steaue.

(Telegraf.rs)