Fonseka će morati da plati piće Pelegriniju: Roma u 91. minutu srušila Speciju, ludnica i 7+ u Rimu!

Šta nismo sve videli na susretu u Rimu, a verujemo da je igra sreće i nesreće najokrutnija bila prema strategu domaćina koji je u 90 minuta menjao plan o svojoj budućnosti

Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Rome uspeli su nakon goleade i završnice za infarkt da slave u 19. kolu Serije A protiv Specije sa 4:3, pa trener "vučice" Paolo Fonseka može da zagrli i plati piće svom napadaču Pelegriniju koji je postigao pobedonosni pogodak u prvom minutu nadoknade i tako mu spasao posao.

Šta nismo sve videli na susretu u Rimu, a verujemo da je igra sreće i nesreće najokrutnija bila prema strategu domaćina koji je u 90 minuta menjao plan o svojoj budućnosti.

Majoral je oran ušao u duel, a Fonseki je bila preko potrebna pobeda pošto mu je iz kluba najavljen otkaz ukoliko ne uspe da dođe do sva tri boda protiv Specije. Jasno je to bilo i Majoralu koji je kamen sa srca svom strategu skinuo u 17. minutu pogotkom na asistenciju Pelegrinija.

Ipak, vraća se Specija preko Pikolija samo sedam minuta kasnije i ponovo stavlja Romu u neugodnu situaciju pred nastavak susreta. Nakon toga je sve izgledalo prilično mučno za domaćina u prvom poluvremenu, tako da je taktika morala da se promeni.

Taktika se promenila, ali izmena nije bilo, tako da je Majoral ponovo tresao mrežu u 52. minutu, ovoga puta ga je poslužio veznjak Veretu. Tri miunta kasnije i Karsdorp se upisuje u listu strelaca i svi su u tom momentu videli Romu sa pobedom u džepu.

Takav plan nije imala Specija koja je golom Fariasa u 59. minutu prišla na samo pogodak zaostatka, a onda stiže i završnica za infarkt - Verde poravnava rezultat na 3:3 u 90. minutu i sve biva u momentu crno za Fonseku.

Portugalski stručnjak je verovatno već kleo sudbinu u svojoj glavi i tražio novi angažman, ali Pelegrini mu je u prvom minutu nadoknade golom da je sreću na neki način zadužio, te da će upravo italijanskom napadaču morati da plati piće zbog zadržanog posla.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)