Šimunić se još jednom podsetio starta nad Sulejmanijem: Kad nešto moraš da uradiš, nije ti teško!

Defanzivac nije imao ništa lično protiv Sulejmanija, čak su se i poznavali od ranije

Foto: MN Press

Josip Šimunić, hrvatski štoper koji je našoj javnosti najpoznatiji po krvničkom startu nad Miralemom Sulejmanijem u utakmici Srbije i Hrvatske, ponovo se podsetio tog detalja i naveo da je to fudbal i da se mora brzo reagovati.

- To je fudbal. Mnogi treneri govore o sastavima ekipe, formacijama,... Ali fudbal je trenutak, situacija. Neko uradi ono što je potrebno, neko ne uradi. Kad nešto moraš da uradiš nije ti teško - rekao je Šimunić.

Defanzivac nije imao ništa lično protiv Sulejmanija, čak su se i poznavali od ranije.

- Dobar je momak. Upoznali smo se još ranije, kad je igrao za Ajaks, a ja za Dinamo u Ligi šampiona. Ima rodbinu tu u Zagrebu - naveo je Josip.

Bivši fudbaler je zatim detaljnije pričao o prekršaju koji je možda i promenio fudbalsku istoriju na ovim prostorima. Da je Srbija pobedila...

- Igrali smo sa Belgijom kao domaćini, ali smo bili sigurno drugi. Sad, 1:1 u 81. minutu... Da sam stao pet-šest metara dalje, to se ne bi dogodilo. Bilo je kako je bilo. Bodom smo ušli u doigravanje i izborili plasman na SP. Onaj ko ne daje maksimum za reprezentativni dres - nije mu tu mesto - istakao je Šimunić kom je taj potez obeležio karijeru.

Lider Mančester Siti Totenhemu beži osam, a Liverpulu sedam bodova, pa bi za poraženog iz večerašnjeg (21.00) derbija Totenhem – Liverpul moglo da se kaže da ispada iz šampionske trke. Osim što je gost, Liverpul je u užasnoj formi, i bez pobede u Premijer ligi je već pet kola. Kvota na Totenhem je 3,10, na iks 3,35, a na Liverpul 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem – Liverpul

(Telegraf.rs)