Zvezda demolirala Makedonce, Akademiji Pandev pukla "petarda": Falćineli dao dva gola kao rezervista

Pratite tok meča između crveno-belih i makedonskog tima

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su i treću pobedu na pripremama u Turskoj, pošto su savladali Akademiju Pandev sa 5:0. Golove su postigli Milan Pavkov, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić i Dijego Falćineli, koji se dva puta upisao u listu strelaca.

Počeo je Dejan Stanković ovaj meč sa kombinovanim sastavom, dao je šansu rezervistima, a Milan Pavkov je iskoristio ukazanu šansu i u 40. minutu je posle dobre reakcije matirao rivala za vođstvo.

Akademija Pandev se nije pokazala kao dostojan rival crveno-belima, koji su dominirali tokom čitavog meča, a u drugom poluvremenu je bilo samo pitanje koliko će golva Zvezda da postigne.

Nakon što je Veljko Nikolić u 53. minutu dao drugi gol za crveno-bele kada je šutem sa ivice kaznenog prostora "uhvatio na pogrešnoj nozi" protivničkog golmana, igra pretposlednjeg tima Severne Makedonije se potpuno raspala i do kraja je primila ukupno pet golova.

Treći gol dao je Mirko Ivanić, a poslednja dva Dijego Falćineli, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu.

Zvezda je prethodno na pripremama u Turskoj savladala poljski Slask sa 4:0, potom je bila bolja od ruske Ufe sa 1:0, i sada je Akademija Pandev izašla poražena iz duela sa crveno-belima. Zvezda će poslednju proveru u Antaliji imati u nedelju od 15 časova protiv Šahtjora.

Izabranici Dejana Stankovića prolećnu polusezonu počinje gostovanjem u Novom Pazaru sedmog februara od 13 časova. Već 17. februara na Marakani Zvezdu čeka duel protiv Milana u šesnaestini finala Lige Evrope.

(Telegraf.rs)