Blato nije "ubilo" superligašku magiju: Prva pobeda Voše ove godine, Pazaraci evrogolom do trijumfa

Igračima naših najboljih klubova se mora odati priznanje za dobre partije po zaista groznim usloivima za igru

Fudbaleri Vojvodine upisali su prvu pobedu u nastavku sezone. Posle poraza od TSC-a i uzbudljivog egala sa Čukaričkim, ekipa Nenada Lalatovića savladala je Voždovac na svom terenu rezultatom 2:0. Strelci za "Lale" bili su Vukadinović i Bojić, te su tako Novosađani ostali čvrsto pozicionirani na trećem mestu, iza Zvezde i Partizana. 

Bila je Vojvodina bolji rival i u prvom poluvremenu, izostala je realizacija, ali se već u povoju drugog zatresla mreža gostiju. Vukadinović je u toj situaciji pratio akciju po levoj strani, Stefan Đorđević je ubacio izuzetno upotrebljiv centaršut, te napadaču Voše nije bilo preterano teško da pogodi cilj (taj gol možete videti u vrhu ovog izveštaja).

Igra Voždovca je bila na višem nivou od primljenog gola, ali "Zmajevi" su uglavnom "bljuvali vatru" sa distance, i možda je moglo biti drame u finišu, jer su gosti sve više pritiskali, da nije bilo kiksa Hajdina.

Bivši defanzivac Zvezde je kiksnuo u predajji lopte, poslao je kritičan poprečni pas ka saigraču u kritičnoj zoni, Drinčić je bio spreman i klizećim startom asistirao Bojiću, a ovaj, neometan, pogodio za 2:0.

Novi Pazar i Radnički odigrali su krajnje uzbudljiv meč uprkos izuzetno teškom terenu za igru. Na kraju, Batakov tim je slavio 3:1, i to posle preokreta u režiji Agaspahića, Mijića i Tomića, pošto je Stevanović već u 4. minutu doneo prednost Nišlijama.

Najlepši trenutak utakmice, i ključni, desio se u 66. minutu, kada je Mijić postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca, za 2:1, koji je izveo nakon što je igrač gostiju zaradio crveni karton zbog prekršaja.

Istovremeno, u Surdulici, Radnik je odneo pobedu protiv Napretka - 2:1.

Strelac pobedonosnog gola za domaći tim bio je prvi strelac prvenstva Makarić. On je u toj situaciji, posle centaršuta sa desne strane, golgeterski reagovao glavom, "trznuo" loptu i poslao je u donji desni ugao gola "Čarapana". Bio je to 15. gol Makarića ove sezone.

Superliga, 22. kolo

Javor - Partizan 0:1

(Urošević 14)

Inđija – Mladost 1:0

(Dimitrov 65.p)

Bačka - Proleter 0:2

Novi Pazar - Radnički 3:1

(Aganspahić 27, Mijić 66, Tomić 78 - Stevanović 4)

Radnik -Napredak 2:1

Vojvodina - Voždovac 2:0

Vukadinović 49, Bojić 80

Metalac - Spartak 18.00

Utorak

Zlatibor - TSC 0:1

(Lukić 59)

Rad - Čukarički 0:2 

(Jovanović 10, 64)

Odloženo

Crvena zvezda – Mačva

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)