Ronaldinjo se oglasio prvi put posle smrti majke: "Nastaviće da daje svetlost našim životima zauvek"

Jedan od najboljih fudbalera na svetu bio je jako potresen zbog iznenadnog gubitka

Foto: AP/Tanjug

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Ronaldinjo, izgubio je majku pre samo nekoliko dana, nakon što se njeno stanje zbog posledica zaraze koronavirusom zakomplikovalo, pa je preminula u bolnici 71. godini. Ona je bila u jedinici intenzivne nege još od decembra prošle kalendarske godine.

Veliki broj fudbalera širom sveta pohitao je da izrazi saučešće Ronaldinju, koji se tek danas oglasio o svemu putem društene mreže Instagram. Ukratko je odao počast majci, koja je bila veoma zaslužna za sve što je Brazilac postigao tokom svog života.

- Moja majka bila je inspiracija, snaga i radost za sve koji su je poznavali i znam da će nastaviti da daje svetlost našim životima zauvek. Sa snagom koju nam je pokazala, nastavićemo svoj put. Hvala – napisao je Ronaldinjo.

Ronaldinjo je prisustvovao sahrani Dona Angeline tokom jučerašnjeg dana zajedno sa svojim bratom Robertom i sestrom Deizi. Mediji pišu da je fudbaler bio izuzetno potresen čitavim događajem.

Jedan od onih koji je odao omaž Ronaldinjovoj majci bio je fudbaler Lids junajteda, Rafinja, koji dolazi iz istog naselja u Porto Alegreu u kojem je odrastao poznati igrač. Njegova porodica je takođe jako bliska sa Ronaldinjovom, zbog čega je nakon jučerašnjeg gola u 82. minutu skinuo dres i pokazao majicu sa posebnom posvetom.

- Mnogo snage želim porodici Asis Moreira. Počivaj u miru, Dona Migelina – pisalo je na Rafinjinoj majici, koji je takođe izrazio saučešće kroz brazilske medije.

On je za Globo Esporte izjavio da je na teren kročio sa mislima o Dona Migelini, zbog čega je imao dodatni motiv da se upiše u strelce.

- Danas sam igrao posebnu utakmicu. Ušao sam na teren sa velikom tugom zbog smrti Dona Migeline. Svi koji nas znaju, razumeju da su naše porodice uvek bile bliske i svi su je voleli. Bila je jako draga osoba, majka najvećeg idola. Nadam se da joj je dobro na onom svetu. Posvećujem ovaj pogodak čitavoj porodici. Uvek ćemo biti zajedno – rekao je Rafinja.

Video: Borjan: Pokušaćemo da zaustavimo i pobedimo veliki Milan

(Telegraf.rs)