Najbizarniji VAR u istoriji Premijer lige: Sudija poništio, priznao, pa opet poništio gol Brajtonu!?

Još jedan detalj koji će produbiti animozitet prema ionako nepopularnom sistemu

Neverovatan detalj koji će samo još više produbiti animozitet ljubitelja engleskog fudbala prema VAR-u videli smo na meču između Vest Broma i Brajtona ovog popodneva.

Radi se o golu koji je postigao kapiten gostiju Luis Dank iz slobodnog udarca i to tako što ga je izveo na brzinu. Iznenadio je golmana domaćih visoki štoper Brajtona, a glavni arbitar Li Mejson prvo ga je poništio, pa priznao, pa na kraju opet poništio u samo nekoliko minuta!?

Poništio ga je najpre tvrdeći da nije dao znak, a potom je "provalio" da je to ipak učinio u trenutku dok je Dank išao ka lopti (čuo se zvižduk) pa je posle razmišljanja pokazao na centar i omogućio gostima da se raduju.

Ali dok je stigao do centra, dobio je signal iz VAR sobe da još jednom pogleda situaciju posle čega je odlučio da ipak poništi pogodak i ponovi slobodan udarac.

Iz Premijer lige su odmah objasnili šta se desilo:

- Dva puta je dunuo u pištaljku. Prvi put da upozori golmana domaćih Džonstona jer nije bio dobro postavljen, a drugi put da zaustavi udarac Luisa Danka koji je krenuo ka lopti bez odobrenja sudije - kažu iz FA Engleske.

Kompletan snimak ovog bizarnog događaja pogledajte u videu na početku teksta.

Inače, Vest Bromvič je savladao u ovoj bizarnoj utakmici Brajton sa 1:0 pogotkom štopera Bartlija u 11. minutu.

Meč će ostati upamćen i po činjenici da su gosti promašili dva penala i da su udarce Paskala Grosa i Danijela Staridža sa 11 metara zaustavili prečka i stativa.

Ovom pobedom VBA je oživeo nade u opstanak, dok Brajton tone ka opasnoj zoni i nalazi se na samo četiri boda od Fulama koji je prvi ispod crte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Šimura kaznio Nišlije: Spartak slavio na Čairu

(Telegraf.rs)