Turci dali četiri Holandiji, pa tri Norvežanima, Haland se "nije video" pored Gunešove moćne družine

Holandija u istoj grupi savladala LEtoniju 2:0

Foto: Tanjug/Ap

Fudbalska reprezentacija Turske i u drugoj utamici Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru demonstrirala je moć, i već se može konstatovati da je glavni favorit da sa prve pozicije ode na Mundijal.

Posle četiri gola data Holandiji, ekipa Šenola Guneša dala je tri Norveškoj u gostima, u Malagi, gde je rezultat bio autoritativnih 3:0!

Tako je Turska u mečevima sa glavnim rivalima pokazala nadmoć i u dva meča napravila veliki iskorak ka konačnom cilju. Podsetimo, u ovoj grupi još su Crna Gora, Letonija i Gibraltar.

Foto: Tanjug/Ap

Dvostruki strelac za goste bio je fudbaler Fenerbahčea Ozan Tufan, dok je jedan gol delo Čaglara Sojundžua. Tufan je već u 4. minutu pogodio za vođstvo Turaka, 2:0 je bilo već na isteku pola sata igre, da bi junak pobede gostiju Tufan genijalnim potezom u 59. minutu stavio tačku na trijumf gostujuće selekcije.

Bio je to najlepši momenat utakmice, izuzetno precizan udarac u dalji ugao posle kog se lopta odbila od stative i završila u mreži. Pogledajte majstoriju Tufana za vođstvo Turaka od 3:0.

Norveška je podbacila danas u svim segmentima igre, napadački tandem Haland-Sorlot nije se "video" iako se mreža gostiju tresla dva puta. Ipak, u oba slučaja nesuđeni strelci su se nalazili u ofsajdu, a treći put Skandinavci su bili najbliži golu u drugom poluvremenu - kada je Sorlot pogodio stativu.

Norveška je utakmicu završial sa desetoricom posle isključenja Torstveda.

U drugoj utakmici grupe, odigranoj u isto vreme, Holandija je očekivano pobedila LEtoniju 2:0, uz prisustvo navijača, dok je nešto ranije Crna Gora deklasirala najslabiji tim grupe Gibraltar sa 4:1. 

(Telegraf.rs)