Liverpul silan protiv Arsenala na "Emirejtsu": Žota posle Srbije dao dva i "tobdžijama"

Omaleni Portugalac srušio Arsenal sa dva efektna gola

Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Liverpula ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju Arsenulu 3:0 u derbiju 30. kola Premijer lige odigranom na londonskom "Emirejtsu".

Junak pobede gostiju iz Liverpula bio je Diogo Žota, strelac vodećeg i završnog pogotka za gostujući tim na ovom meču.

Pošto nije bilo golova u prvom poluvremenu, prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je u 64. minutu kada je Žota doveo Liverpul u vođstvo.

Učinio je to na sličan način kako je to dva puta uradio pre sedam dana u Beogradu, glavom, vešto pobegavši čuvarima.

Već u 68. minutu na semaforu je bilo 2:0 nakon sjajnog solo prodora Mohameda Salaha i očajne reakcije štopera domaćih Gabrijela.

Na kraju zvanredni Žota pobrinuo da Arsenal bude maksimalno slomljen.

Portugalski napadač slomio je "tobdžije" u 82. minutu nakon što je na loptu upućenu Sadiju Maneu natrčao i u maniru vrhunskih egzekutora sproveo u mrežu.

Liverpul se ovom pobedom izjednačio sa Vest Hemom, uz meč više, te sada zauzima peto mesto sa dva boda manje od četvrtoplasiranog Čelsija, dok je Arsenal drugim porazom u nizu bliži sredini tabele nego mestima koja vode u evropska takmičenja.

U malom popodnevnom derbiju budući šampion Engleske Mančester Siti rutinski je kao gost savladao Lester sa 2:0 golovima Bendžamina Mendija u 58. i Gabrijela Žezusa u 73. minutu.

Tim Pepa Gvardiole dominirao je tokom svih 90 minuta, a pobedu je izvojevao sa kombinaovanim sastavom što dosta govori o jačini Građana ove sezone.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore