Navijači Intera zgroženi novim izgledom dresa, kažu da liči samo na običnu majicu

Dizajn je zanimljiv, a vama ostavljamo da procenite sami

Foto: Tanjug / AP

Krenulo je veliko rebrendiranje Intera. Nakon što je klub promenio ime, pa i grb, došao je red da se zamene već postojeći dresovi, koji su, malo je reći, šokirali navijače ovog kluba, koji su ocenili da on više liči na majicu nego na nešto što bi nosili sami fudbaleri na utakmicama.

Oni se nadaju da je ovo samo treći dres, koji će Inter nositi tek povremeno, ali ne mogu da se otmu utisku da je dizajn krajnje diskutabilan i da se razlikuje u odnosu na neke prošle dresove. Ovaj crno-plavo-belo-žuti dres zaista liči na majicu, a komentari na objavu Intera su urnebesni.

U kratkom saopštenju koje je Inter priložio, ocenjuje se da je dres zapravo vizija Đorđa Muđijanija, koji je umetnik i jedan od glavnih ljudi zaslužnih za postojanje Intera.

- Dres otelotvorava viziju Đorđa Muđijanija, umjetnika koji je bio jedan od utemeljivača Intera, kao i raznolikost Milana, jednog od najotvorenijih gradova u Italiji. Inter na ovaj način želi da donese pozitivne promene ne samo u fudbal, nego i u društvo uopšteno – ističe se u saopštenju.

Ono što je jasno primetno jeste da dres ima reklamu Pirelija, koji od narednog leta više neće biti tu posle više od 20 godina, a zameniće ga neka od velikih azijskih kompanija, verovatno iz Kine.

Video: Večita dilema pred derbi: Ko danas odnosi pobedu Zvezda ili Partizan?

(Telegraf.rs)