Dinamo predstavio projekat novog stadiona: Košta 60 miliona evra, može biti gotov za tri godine

Konačno će i najtrofejniji hrvatski klub dobiti novi objekat

Foto: Gnkdinamo.hr/Otto Barić/Polymachine

Zagrebački Dinamo je na društvenim mrežama predstavio ideju i viziju izgleda svog novog stadiona.

Vizuelni izgled stadiona u Maksimiru izradio je zagrebački arhitekta Oto Barić, a Dinamo je objavio i osnovne podatke, kao i fotografije koje prikazuju kako bi taj stadion trebalo da izgleda.

Stadion bi, piše Dinamo, mogao biti gotov za tri godine, a cena je oko 60 miliona evra i primaće 35.000 navijača.

- U trenucima kada naši igrači pišu nove večne stranice slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom! Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizuelni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekta Oto Barić, sa svojim partnerima iz preduzeća "Polymachine" koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije - navodi se u objavi kluba sa Maksimira.

[NOVI STADION] U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i...Posted by GNK Dinamo Zagreb on Saturday, April 10, 2021

Podsećamo da je novi stadion jedan od prioriteta uprave zagrebačkog kluba jer je stari, Maksimir, toliko dotrajao da je u jednom trenutku bio van upotrebe jer su se spoljni zidovi jedne od tribina krunili.

Dinamo je u međuvremenu sanirao kritične tačke na stadionu, doveo ga u bezbedno stanje, međutim odavno je jasno da je jedino rešenje za budući dom kuba izgradnja novog objekta.

Foto: Gnkdinamo.hr/Otto Barić/Polymachine

(Telegraf.rs)