Dan kada je pobedio razum: Arsenal se izvinio navijačima, priznao grešku, Totenhem se kaje

Svih šest engleskih klubova se obratilo javnosti posle istupanja iz Superlige

Foto: Tanjug/AP

Gotovo je, gotov je ovaj, moguće jedan od najvažnijih dana u fudbalskoj istoriji, dan kada je pobedio razum i kada je fudbal vraćen tamo gde mu je mesto, pod okrilje UEFA i ono najvažnije - navijačima! 

Suludi plan 12 najmoćnijih klubova Evrope se skršio u dva dana, polupan je kao zvečka u ruci jarosonog deteta, toliko da su posle samo dva dana svi ti klubovi počeli da izlaze iz projekta i da se, kao neki od njih, čak izvinjavaju navijačima za pokušaj prebega u nedodirljivu ligu.

Posle Mančester Sitija, koji je prvi obelodanio da odustaje od Superlige, u toku ove uzbudljive večeri svi kao jedan su se potom povlačili Mančester junajted, Arsenal, Liverpul i Totenhem, na kraju i Čelsi koji je još tokom kasnog popodneva rešio da prati "Građane".

Izlaskom najvećeg broja klubova, tačno polovine, iz Superlige, zvanično je, posle samo 48 sati, prestala da postoji organizacija koju su "preko noći" omrzli svi iskreni ljubitelji sporta i fudbala.

Evo kakve su poruke slali engleski klubovi posle odustajanja od Superlige.

Mančester Siti je potvrdio da je "formalno pokrenuo proceduru za povlačenje" iz Super lige, dok je Liverpul je obavestio da je njegovo učešće u predloženoj odvojenoj ligi "prekinuto".

Mančester junajted je rekao da je "pažljivo slušao reakciju svojih navijača, vlade Velike Britanije i drugih ključnih aktera" donoseći odluku da ne učestvuje u Superligi. To je na kraju dovelo do ostavke direktora Eda Vudvorda.

Arsenal se izvinio svim navijačima i poručio da je "pogrešio".

- Kao rezultat činjenice da smo slušali vas i širu fudbalsku zajednicu psolednjih dana, povlačimo se iz lige koja nam je predložena. Pogrešili smo i izvinjavamo se - piše između ostalog u objavi Arsenala.

Navijačima Totenhema se obratio prvi čovek kluba Daniel Levi rečima da se klub kaje zbog "strepnje i uznemirenosti" izazvanih predlogom da uđu u Superligu.

Video: Čeferin o Super ligi Evrope: Da je ona pravljena pre 30 godina tu bi bila Zvezda, a ne Junajted!

(Telegraf.rs)