Srbija bez glavnih sudija na EP, Jovanović i Stojković dobili "utešne nagrade"

Nema Mažića i njegovog tima - nema ni srpskih sudija na velikim takmičenjima u glavnim ulogama

Foto: MN Press

Godinama unazad navikli smo da Srbija ima predstavnike na velikim fudbalskim takmičenjima što se tiče sudija, ali naredno Evropsko prvenstvo definitivno će proći bez Srba u glavnoj ulozi.

Posle decenije vladavine Milorada Mažića, Dalibora Đurđevića i Milovana Ristića evropskim i svetskim fudbalom, odnosno činjenice da bi imali sudije u finalu prethodnog SP da ga nisu igrali Hrvati, došli smo do toga da ćemo na EP ovog leta imati samo dvojicu "rezervnih" sudija.

U pitanju su Srđan Jovanović i Uroš Stojković koji su se našli na spisku UEFA pod "Support Match Officials." Odnosno, Jovanović će biti četvrti sudija, dok će Stojković obavljati funkciju rezervnog pomoćnog sudije.

Zašto Srbija posle dužeg vremena nema sudije za najveće takmičenje -  više je pitanje za Sudijsku organizaciju FSS, ali je činjenica da je Jovanović u posednje vreme retko sudio pod okriljem UEFA.

Ligu šampiona je sudio jednom, onaj meč između Reala i Šahtjora (2:3), da bi na kvalifikacijama za LŠ, LE, LN SP i Ligi Evrope ukupno zabeležio 12 nastupa.

Jovanović je u sredu veče sudio polufinale Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana, a zanimljivo je da je nedugo psole tog meča sudijski ekspert Zdravko Jokić za Tv Arena Sport rekao da je pomenuti sudija imao nekoliko grešaka. Tačnije, trebalo je da svira penal za Partizan u prvom poluvremenu i da, nevezano za taj događaj, isključi jednog igrača Voše.

Inače, što se tiče sudija koji će deliti pravdu na Ep, tu su Feliks Brih, Cunejt Čakir, Sergej Karasev, Bjorn Kujpers, Dani Makeli, Majkl Oliver, Entoni Tejlor, Klement Turpan i Slovenac Slavko Vinčić.

(Telegraf.rs)