Odlazak Asana odjeknuo do Japana, selektor ga brani: “On nije neko ko izdaje ljude ili svoj tim“

Svi sportski portali u Zemlji izlazećeg sunca prate dešavanja oko svog igrača

Printskrin: Youtube/SAMURAI BLUE WC 2022

Jedna od glavnih tema ovih dana u fudbalskoj javnosti u Srbiji bio je naprasni odlazak Takume Asana iz ekipe Partizana. Nije ovaj događaj prodrmao duhove u našoj zemlji, već je odjeknuo i u Japanu, gde je već danima na naslovnoj strani brojnih sportskih portala.

Kada se crta podvuče, to nije nimalo čudno, pošto je Asano reprezentativac Japana, što je isprovociralo njihovog selektora da da izjavu. Hadžime Morijasu držao je stranu doskorašnjem igraču Partizana, za razliku od Lazara Markovića i Vladimira Stojkovića koji su istakli da su razočarani njegovim postupkom. On uverava da Takuma nije izdajnik.

- Voleo bih da sačekam i vidim, ali on nije neko ko izdaje ljude ili svoj tim. Nadam se da će se problem brzo rešiti – rekao je Morijasu, a preneo je japanski portal Maniči.

On će najverovatnije računati na Asana za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Mjanmara, Tadžikistana i Kirgistana, a u jednoj takvoj poslednjoj akciji, Takuma je došao i do pogotka. Kaže da će pomoći japanskom fudbaleru oko pronalaska adekvatnih uslova za trening, ako mu to bude bilo potrebno.

Ono što je zanimljivo istaći jeste da su Morijasu i Asano već ranije sarađivali u ekipi Sanfreče Hirošime, čiji je on bio član između 2013. i 2016. godine.

Video: Asano odradio 70 odsto posla za Partizanov 3. gol: Natho asistirao, a Jojić pogodio

(Telegraf.rs)