Prvo Vilja, pa Suarez: Dve Barsine "greške veka" donele Atletiku dve titule

Istorija se ponovila: Katalonci su 2013. godine pustili Davida Vilju koji je iste sezone uzeo titulu sa Jorgandžijama. Sedam godina kasnije isti slučaj se ponovio sa Urugvajcem

Foto: Tanjug/AP

Kada se navijači Barselone, igrači, a ponajviše Ronald Kuman budu prisećali sezone 2020/2021. pamtiće je najviše po tituli koju je osvojio Luis Suarez, ali ne kao igrač Barse, već Atletika.

A sve je moglo biti drugačije da je bilo sluha kod Kumana i njegovih saradnika, ali nisu imali vere u "vremešnog" Urugvajca. Pustili su ga da ode kao da je bio vodonoša Mesiju i ostatku tima, a onda se desila karma.

Suarez je sa 21 golom predvodio Atletiko do titule prvaka Španije.

Zanimljivo da ovo nije prvi takav kiks Barse, jer su gotovo istu grešku napravili i sa Davidom Viljom 2013. godine, još jednim gol-maherom o koga su se ogrešili i praktično ga se otarasili, a ovaj odmah naredne sezone uzeo titulu sa Atletikom.

Bila je to i poslednja titula Atletika do dolaska Suareza, bolje rečeno do kiksa Barse koja će sigurno naredni put dobro razmisliti da li će nekog napadača tog kalibra puštati da ode i rizikovati da ovaj završi u Atletiku.

Video: Proslava 32. šampionske titule Crvene zvezde na reci Savi: Igrači i navijači pevali kao u transu

(Telegraf.rs)