Ovo su premije Partizana za pobedu nad Zvezdom u finalu Kupa

Još na početku sezone u Humskoj su utvrđene nagrade za osvojene trofeje

Foto: MN Press

S obzirom na činjenicu da su iz šampionke trke ispali još jesenas i pre dolaska Aleksandra Stanojevića, fudbalerima Partizana je trofej u Kupu bio i ostao jedina realna opcija za tekuću sezonu, pa će shodno tome biti i nagrađeni, ukoliko, naravno, sutra (19.00, Arena sport) ostare uspeh u finalu sa Crvenom zvezdom.

Prema klupskom pravilniku, ustanovljenom još pre početka sezone, igrači crno-belih će za pobedu biti nagrađeni premijom od 10.000 evra.

Naravno, neće svi igrači u kadru dobiti pomenutu sumu novca, već će ona biti podeljena shodno minutaži u proteklom delu takmičenju u Kupu Srbije.

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Tako će maksimalni iznos inkasirati fudbaleri koji su izneli najveći teret u duelima sa Bačkom (2:0), Metalcem (1:0), Voždovcem (4:0) i Vojvodinom (1:0), dok će igračima koji nisu bili starteri, odnosno onima koji su ulazili sa klupe, premija biti određivana srazmerno minutaži (50 odsto, 70 odsto...).

S obzirom na činjenicu da su plate igračkog kadra i Radne zajednice u Humskoj, bez obzira na teško vreme tokom pandemije, redovne, fudbaleri bi u slučaju u finalu Kupa uspeha mogli dodatno dobro da zarade.

(Telegraf.rs)