Piksiju zabranili da ispuni želju navijaču koji je u dresu Zvezde stigao u hotel Srbije

Japanci imaju rigorotna COVID pravila, a zatim su objasnili zašto nisu hteli dodatno da rizikuju

Printskrin: Instagram/fudbalskisavezsrbije

Fudbalska reprezentacija Srbije, koju u petak čeka meč sa reprezentacijom Japana, imala je posetu u vidu jednog japanskog navijača koji je želeo da se fotografiše i uzme autogram od Dragana Stojkovića Piskija!

Pomenuti navijač je iz Nagoje stigao u Kobe, u hotel Orlova, i to u dresu Crvene zvezde sa brojem deset i sa zastavom Srbije u rukama. Međutim, simpatični navijač je ipak ostao bez autograma i fotografije, a nije pomogla ni molba ljudi iz ekspedicije Srbije.

Dobro upućeni kažu da se kojim slučajem njemu izašlo u susret, sutradan bi barem još 1000 Japanaca čekalo ispred hotela sa istom željom, a problem je taj što su Japanci rigorozni u sprovođenju mera zaštite od virusa COVID-19 prilikom priprema za predstojeće Olimpijske igre.

- U Japanu su na snazi striktne mere za suzbijanje širenja korona virusa. Svaki dolazak iz bilo koje zemlje podrazumeva 14 dana stroge izolacije. Mi smo u tom nekom režimu, imamo mogućnost da budemo u svojim sobama, u sali za ručavanje i da eventualno izađemo na par minuta ispred hotela - rekao je Stojković i dodao:

- Uslovi jesu specifični, ali čovek je spreman sve da izdrži. Ovo je za Japance dobra priprema uoči predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju. Ne žele ništa da prepuste slučaju, vode računa o svakom detalju, sa ciljem da sve reprezentacije budu u kompletnom sastavu.

(Telegraf.rs)