Saopštenje Rada: "Zašto ne bismo mogli da ostanemo Superligaši, ako nam to pravo po zakonu pripada?"

Građevinari traže rupu kroz koju bi mogli da ostanu članovi prvog ranga

Foto: MN Press

Sezona u Superligi Srbije je odavno gotova, ali u kancelarijama nadležnih organa očigledno mira nema. Razlog je Novi Pazar, kojem još nije izdata licenca za nastupe u narednoj sezoni, što pomno prate u Radu, koji bi mogao da uskoči kao zamena u slučaju da klub iz grada sa Jošanice ne ispuni kriterijume.

Problem je što Novi Pazar nije ispunio tzv. finansijski kriterijum. U Radu smatraju da se postupa na nelegalan i nepravedan način, zbog čega postavljaju pitanje organima do kada će se uopšte čekati da klub sa jugozapada ispuni svoj zadatak ili ne.

- U ime kluba obraćamo se i postavljamo pitanje svim republičkim i sportskim institucijama. Ako je drugostepena komisija 25. maja odbila da da licencu Novom Pazaru, postavljamo pitanje: ko određuje rokove i dokle će da traje igra oko Novog Pazara?

Ako su zakoni FSS jasni, a jesu, zašto onda nisu jednaki za sve? Ako je 19 klubova, uredno i na vreme dobilo licencu, tražimo odgovor od bilo koje nadležne institucije zašto se jednom klubu gleda kroz prste?

Sa svim klubovima smo u dobrim odnosima i protiv nikoga nema ništa lično, ali za naš klub borićemo se svim pravnim sredstvima pa makar pred UEFA i FIFA, iako to ne bismo voleli. Ako smo ispali iz Superlige, a svi znamo kakva su poslednja kola bila po pitanju regularnosti, zašto onda ne bismo mogli da ostanemo superligaši ako nam to pravo po zakonu pripada? - piše u saopštenju koje je predao direktor kluba, Miloš Trifunović.

Video: Voždovac dao 2 gola za manje od 3 minuta: Novopazarci napravili neviđenu glupost kod drugog!

(Telegraf.rs)