Rikardo stigao u Beograd i zvanično potpisao za Partizan

Fudbaler će većeras biti zvanično promovisan, a potom kreće u Sloveniju, gde će se priključiti ekipi

Rikardo u društvu Miloša Vazure i Ivice Ilieva Foto: partizan.rs

Rečeno-učinjeno, Rikardo Gomeš je jutros rano stigao u Beograd letom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, podvrgao se lekarskim pregledima, a zatim u prisustvu generalnog direktora Miloša Vazure i prvog čoveka sportskog sektora Ivice Ilieva potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima.

Rikardo je, baš kao i u prvom mandatu, zadzužio dres sa brojem 11, koji mu je doneo sreću, ukupno 26 golova u sezoni i unosan transfer u Al Šaržu, od koga je zaradio milionsku sumu.

Napadač sa Zelenortskih ostrva će većeras od 19 časova biti zvanično predstavljen u Humskoj, a potom odmah sa stadiona kreće put Slovenije, gde će se priključiti novim (starim) saigračima.

Podsetimo, Rikardo je u Humsku prvi put stigao leta 2018. godine kao najbolji strelac druge lige Portugalije. Crno-beli su za njegov transfer tada platili obeštećenje od 200.000 evra, dok je sam fudbaler dobio platu od 20.000 evra na mesečnom nivou i potpisao trogodišnji ugovor.

Ipak, ostao je samo sezonu, u kojoj je izjednačio golgeterski učinak Brazilca Leonarda sa 26 golova na 49 mečeva u svim takmičenjima, što mu je omogućilo mnoga interesovanja, a Partizanu mogućnost da u teškom finansijskom trenutku dobro zaradi. Ispostavilo se da je ponuda Al Šarže od 3,5 miliona evra najpogodnija i za napadača i za crno-bele i posao je sklopljen.

Rikardo i Miloš Vazura Foto: partizan.rs

(Telegraf.rs)