Očajna Zvezda poražena od Kairata: Bivši igrač Partizana presudio crveno-belima u Almatiju

Srpski šampion izgubio 2:1 i za plasman dalje treba mu pobeda od najmanje dva gola razlike

Printskrin: Youutbe/ExYu Sport Football 3

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su neočekivan i pomalo šokantan poraz od Kairata u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 2:1 (1:0)!

Kako je srpski šampion igrao u većem delu meča, definitivno nisu zaslužili da pobede, a da stvar bude gora po njih - presudio im je bivši štoper Partizana Maki Banjak.

Kamerunac je u igru ušao u 68. minutu, a u 79. je iskoristio lošu ofsajd zamku Zvezde i bez problema je matirao Borjana. Prethodnio je odbrana Zvezde podbacila i u 24. minutu, kada je Šujumbajev pogodio Kantea u glavu - a ovaj nadskočio sve svoje čuvare i spakovao loptu u mrežu Milana Borjana.

Zvezda, s druge strane, nije bila golgeterski raspoložena, a za jedini pogodak na meču najviše mogu da zahvale hrvatskom internacionalcu Dinu Mikanoviću koji je u 57. minutu postigao autogol posle obećavajuće akcije crveno-belih, ali ne baš tako sjajnog centaršuta Milana Gajića. Ipak, srpski šampion je imao sreće i spasio se posle karambola u kaznenom prostoru.

FK KAIRAT - FK CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

(Kante 24, Banjak 79 - Mikanović 57 ag)

Kairat: Pokatilov, Mikanović, Dugalić, Alip, Sujumbajev (Burančijev 46), Poljakov, Kosović (Vorogovski 12), Hovhanisjan, Šušenačev (Banjak 68), Kante, Vagner Lav.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Krstičić, Ivanić (Kanga 68), Katai (Bakajoko 88), Ben, Pavkov (Dioni 46)

Osim negativnog rezultata, Zvezda iz Almatija vraća i veliku glavobolju za Dejana Stankovića s obzirom na to da za 90 minuta nisu uspeli da stvore nijednu krštenu akciju.

Zvezda je većinu meča delpovala uspavano na terenu. Kao da nisu "glavom" bili na utakmici, a to se jasno videlo već u 2. minutu kada je Borjan odbranio zicer Hovhanisjana. Izabranici Dejana Stankovića u napadu nisu pokazivali skoro ništa, odnosno nijedna lopta nije dolazila do Milana Pavkova.

Alesksandar Katai je bio taj koji je pokušavao nešto više i mogao je da se proslavi u 43. minutu. Dobio je sjajan pas od Krstičića na levoj strani, ali je njegov šut, koji bi možda doneo i izjednačenje, blokiran od strane Mikanovića.

Stanković je na početku drugog poluvremena ubacio novajliju Dionija umesto Pavkova, mada se ni Francuz na debiju nije proslavio. Međutim, crveno-beli su imali tu pomenutu sreću da Mikanović savlada svog golmana.

Zvezda je u tim trenucima krenula da "lomi" rivala, Katai je već u sledećem napadu šutirao preko gola iz izgledne prilike. Nedugo zatim trener Kairata je pojačao defanzivu i umesto napadača Šušenačeva ubacio je Banjaka. Ne sluteći da će mu ovaj u 79. doneti pobedu.

Zanimljivo, samo dva minuta ranije Zvezda je imala veliku priliku za 1:2. Šutirao je rezervista Kanga, lopta je išla tik pored stative, ali je golmna domaćeg tima Pokatilov odbranio. Kairat je već u sledećeoj akciji stigao do kornera, potom i do gola...

Vredi pomenuti i to da je domaći tim bio oslabljen u većem delu meča, jer je Nebojša Kosović, takođe bivši igrač Partizana, u 12. minutu morao napolje zbog povrede.

S obzirom na to da se gol u gostima ne računa ove sezone, Zvezdi za plasman treba pobeda od dva ili više golova ralike. Minimalan trijumf, ma kakav on bio, crveno-belima donosi samo produžetke.

(Telegraf.rs)