"Ako je Šerif izbacio Zvezdu, to znači da su vrlo opasni": Dinamu stigla važna poruka pred Moldavce

Bivši hrvatski reprezentativac poziva "Modre" na oprez pred dvomeč sa legijom straaca iz Moldavije

Foto: ATA Images

Zagrebački Dinamo se nalazi u predvorju Lige šampiona, za taj cilj mu je potrebno da eliminiše još moldavski Šerf, koji se za hrvatskog prvaka pojavio kao iznenađujuća poslednja prepreka umesto Zvezde, pošto su Beograđani potonuli u Tiraspolju.

Prolaz Šerifa preko crveno-belih je istovremeno i podigao nivo mobilnosti i opreza u taboru Dinama o čijim je šansama za prolaz dlaje i dvomeču sa Moldavcima pričao nekadašnji reprezentativac i igrač "Modrih" Darijo Šimić.

Njegova poruka ekipi Damira Krznara je jasna - nikako ne potceniti Moldavce.

- Ne znam što bih ti mogao reći o ovom Šerifu, osim što znam da imaju vrhunski kamp, ambicioznog predsednika, dobre strance, odličan skauting i očito mudrog trenera, ali ako su uz to izbacili Crvenu zvezdu, koja je lani pokazala veliki napredak, koji je sugerisao da je favorit u tom dvoboju, onda znači da su i danas opasni - kaže Šimić za hrvatske medije.

- Čitao sam Zekićeve opservacije (bivši trener Šerifa), koji je sigurno najupućeniji Hrvat za moldavske prvake, i očito vrlo dobro zna njihove prednosti i mane, koji su tvrdi i znaju biti opasni. Međutim, mislim da je mnogo važniji Dinamo, jer on je taj koji će uticati na zbivanja na terenu - dodaje Šimić.

(Telegraf.rs)