Još jedan spektakl u Superligi: Napredak slavio "prelaz" iz 2 u 1 golom sa 60 metara

Saša Marjanović će ovim golom ući u izbor za najlepše pogodak sezone u svim ligama sveta

Printskrin: ArenaSport

Fudbaleri Napretka savladali su Mladost u okviru petog kola Superlige Srbije sa 2:1, nakon preokreta, pošto su na poluvremenu imali zaostatak od jednog gola. Utakmicu je obeležio i neverovatan gol Saše Marjanovića, koji je sa polovine igrališa savladao golmana iz Lučana, Maksima Milovića.

Mladost je jedina ekipa u dosadašnjem delu Superlige koja nije uspela da osvoji nijedan bod, dok je Napredak s druge strane bio polovičan sa dve pobede i dva poraza.

Takvo stanje na tabeli nije obećavalo fudbalski spektakl, međutim, situacija na terenu je to žestoko demantovala.

Krajem prvog poluvremena, tačnije u 40. minutu, Nikola Jojić je centrirao, a jedan od igrača Napretka je skrenuo loptu u gol i Mladost je povela na taj način. Ovakav scenario je probudio nadu ekipe iz Lučana da bi konačna mogla da dođe do nekih bodova u novoj sezoni Superlige.

Početak drugog poluvremena je doneo i nastavak svega viđenog tokom prvog dela, bledunjavo sa obe strane, tek uz po koju šansu.

Igrao se 56. minut utakmice kada je sudija Živković dosudio slobodan udarac za Kruševljane s desne strane. Kod lopte se odmah našao Saša Marjanović, koji je sjajnom loptom pronašao Mršića, a ovaj je glavom prosledio loptu iza leđa Milovića.

Ovaj gol je probudio igrače Napretka, koji su se još jače ustremili ka golu koji je čuvao Maksim Milović.

Mladost je konačno počela da se oslobađa pritiska, pošli su u nov napad, kada je na sredini terena jedan igrač izgubio loptu. Saša Marjanović je bio najbliži, podigao je glavu i video je Milovića kako ne stoji na svojoj liniji.

Nije dugo oklevao, šutnuo je s više od pola terena i postigao je najlepši gol u Srbiji, a možda i u svetu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Puškar doneo Srbiji bronzu na juniorskoj Balkanijadi: Bolje bih istrčao da je trka bila kasnije

(Telegraf.rs)