Stojković objavio spisak za kvalifikacije: Evropska senzacija iz Malmea u timu, tu je i novi golman

U timu nema nijednog igrača iz Zvezde i Partizana, a čast domaćeg prvenstva brani igrač TSC-a, Marko Petković

Foto: ATA Images

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće duele protiv Katara, Luskemburga i Irske. Na spisku se nalazi i nekoliko debitanata, a zanimljivo je da jedini igrač iz Superlige ne dolazi ni iz Zvezde, niti iz Partizana, već iz TSC-a iz Bačke Topole.

Veoma bitan period je ispred naše selekcije, mečevi protiv Luksemburga i Irske će biti od izuzetne važnosti, pošto će "Orlovi" pokušati da nastave sjajan niz koji su napravili u prethodnom ciklusu.

Na spisku koji je Stojković predao, nalaze se i dva debitanta, golman Benfike Mile Svilar, kao i maestralno krilo iz Malmea, Veljko Birmančević.

Birmančević je ove sezone hit u evropskom fudbalu, pošto je u kvalifikacijama za Ligu šampiona postigao tri pogotka na šest odigranih utakmica, a pritom je dodao i dve asistencije.

Kompletan spisak reprezentacije Srbije:

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Mile Svilar, Marko Ilić.

Odbrana: Strahinja Pavlović, Stefan Mitrović, Nikola Milenković, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Matija Nastasić, Marko Petković, Aleksa Terzić, Filip Mladenović.

Sredina: Mihailo Ristić, Darko Lazović, Nemanja Radonjić, Ivan Ilić, Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Saša Lukić, Sergej Milinković - Savić, Marko Grujić, Dušan Tadić, Filip Đuričić, Andrija Živković, Veljko Birmančević.

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović.

Video: Piksi ekskluzivno o Maksimiru 1990: Boban je upao u našu svlačionicu, bio sam uplašen

(Telegraf.rs)