Gotovo: Nemanja Miletić se vratio u Partizan

Posle sezone u Saudijskoj Arabiji, defanzivac se vratio u Humsku, ali će ovoga puta igrati svoju primarnu poziciju

Foto: partizan.rs

Dan pošto je srpska fudbalska javnost naslutila povratak Nemanje Miletića (30) u Partizan i naš fudbal, crno-beli su i zaključili dogovor sa iskusnim defanzivcem. Fudbaler u Humsku stiže kao slobodan igrač, posle prevremenog raskida ugovora sa Al Raedom iz Saudijske Arabije i u Humskoj će potpisati ugovor na godinu dana.

Sticaj srećnih okolnosti je ponovo spojio Partizan i Miletića, pošto je iskusni fudbaler iznenada raskinuo sadarnju sa Al Raedom, iako je u protekloj sezoni bio standardan prvotimac i kao nagradu za dobre partije produžio isprva dvogodišnji ugovor za još sezonu.

Međutim, kako je fudbal u arapskim zemljama još na nivou "opita", bez jasnog plana i strategije, sa konstantnim promenama timova, pomenuti klub je potom odlučio da sve menja iz korena i zahvalio se svim strancima na saradnji, što je Miletiću omogućilo "čiste papire" i finansijsku nadoknadu za dve godine unapred.

S druge strane, Partizan je još od letnjih priprema negde u fioci imao plan za angažovanjem iskusnijeg štopera, prvo iz naše lige, ali kada je postalo jasno da neke opcije iz Niša, Surdulice (...) naprosto nemaju kvalitet, crno-beli su na pripreme poveli mlađane Mateju Đorđevića i Luku Subotića, pokušavajući da u svojim redovima nađu rešenje koje bi stasalo uz Bojana Ostojića, Sinišu Saničanina i Igora Vujačića.

Maki Banjak se u međuvremenu "spakovao" za Kazahstan, odnosno Kairat, što je značilo alternativu manje u rotaciji, a na početku takmičenja postalo jasno da mladi igrači nisu još dovoljno zreli za takav teret i da će štoperi retko odmarati ukoliko se problem ne reši.

No, rekosmo već, sticajem povoljnih okolnosti "namestila" se priča sa Miletićem, koga je kontaktirao i klub, ali i trener Aleksandar Stanojević, jer se radi o igraču koji je dugo bio u Partizanu jedan od nosilaca igre, odlično poznaje prilike i nikada nije birao uloge, pokrivajući dve godine poziciju koja mu nije primarna (desni bek).

Ovoga puta, neće biti improvizacija, Miletić je projektovan kao rešenje na svojoj, štoperskoj poziciji i praktično će se priključiti timu u idealnom momentu, kada već nije bio tokom priprema, a to je rezrezentativna pauza. Jer će imati vremena da se pripremi i sinhronizuje sa ekipom, mada se radi o velikom profesionalcu koji je po pravilu uvek bio jedanm od najspremnijih igrača u timu.

Kao bek stigao do A reprezentacije

Foto: MN Press

Miletić je u Partizan stigao jula 2017. godine i to kao pojačanje na poziciji štopera. Silom prilika je, međutim, prekomandovan na desnog beka, gde se ustalio, čak i stekao status A reprezentativca Srbije i to kao desni bek, iako je po vokaciji štoper. Za crno-bele je odigrao 141 zvaničan meč u svim takmičenjima, u kojima je postigao devet golova i upisao osam asistencija, uz tri osvojena Kupa Srbije i dva plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, od kojih je onaj u leto 2019. godine upravo njegovo "maslo", pošto je golom Moldeu trasirao put crno-belima.

Prošlog leta je stigla ponuda iz Saudiske Arabije, od Al Reda, koji je klubu iz Humske odmah isplatio obeštećenje od 500.000 evra, a igraču dao bogat ugovor. Miletić je u pomenutom klubu bio standardan, odigrao je 30 mečeva u tamošnjem prvenstvu i Kupu, ali kako se na Istoku planovi menjaju na dnevnom nivou, dve strane su se sporazmno rastale, posle čega je Partizan reagovao i vratio igrača u svoje "jato".

Video: Miletić: Daćemo sve od sebe da napokon osvojimo titulu

(Telegraf.rs)