Bajern zgromio Lajpcig u "derbiju" kola, Leverkuzen i Dortmund odigrali najluđu utakmicu u sezoni

Bavarci nemilosrdni protiv posrnulog kluba sa istoka Nemačke

Trebalo je da bude derbi, ali umesto toga pokazna vežba jačine šampiona Nemačke. Bajern je ubedljivo projurio kroz Lajpcig gde je slavio sa 4:1 i još više gurnuo jednog od favorita ka dnu tabele posle lošeg starta sezone.

Goleadu na Red Bul areni otvorio je najbolji strelac Bundeslige Robert Levandovski i to sa bele tačke u 12. minutu posle igranja rukom Kampla. Bajern je dominirao u prvih 45 minuta, ali nije stvorio prave šanse sve do starta drugog poluvremena kada je prelomio meč.

Prvo je Džamal Musijala posle sjajne akcije i asistencije Alfonsa Dejvisa povisio na 2:0 u 47. minutu, a potom je mladi Nemac asistrao Saneu za 3:0 u 54.

Lajpcig se vratio u život lepim golom Laimera u 58. ali nije imao snage da se ozbiljnije "pobije" sa očito snažnijim rivalom.

Julijan Nagelsman je već u 59. minutu izveo iz igre Levandovskog, potom i ostale nosioce igre kako bi ih odmorio za meč sa Barselonom u Ligi šampiona, a tačku na trijumf Bavaraca stavio je Erik Makim Čupo Moting u 92. minutu.

Bajern je na tabeli posle ovog kola drugi sa dva boda manje u odnosu na lidera Volfzburg koji je slavio kao gost sa 2:0 protiv Grijter Firta.

Najbolju utakmicu ove subote u Bundesligi odigrali su Bajer Leverkuzen i Borusija iz Dortmunda, a meč je završen trijumfom gostiju od 4:3 posle sjajniog preokreta u drugom poluvremenu.

"Farmaceuti" su vodili na poluvremenu sa 2:1 golovima Virca i Šika, ali su u drugom delu Brant, Haland i Gerero doneli potpuni preokret i treći trijumf "Milionerima" u sezoni.

Sve golove sa ovog sjajnog meča pogledajte na snimku ispod.

Bundesliga, 4. kolo

Subota

Leverkuzen - Dortmund 3:4 (2:1)

Frajburg - Keln 1:1 (0:1)

Grojter Firt - Volfzburg 0:2 (0:1)

Hofenhajm - Majnc 0:2 (0:1)

Union Berlin - Augzburg 0:0

RB Lajpcig - Bajern 1:4 (0:1)

Nedelja

Ajntraht - Štutgart 15.30

Bohum - Herta 17.30

B. Menhengladbah - Arminija Bilefeld 19.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)