Senzacija u Mančesteru: "Sveci" otkinuli bod Sitiju, Liverpul i Arsenal sigurno slavili

Interesantan dan u engleskom fudbalu

Foto: Tanjug/Ap

Premijer liga je nastavila takmičenje utakmicama petog kola, iako je na programu bio velik broj utakmica, nije to opravdano golovima. Najviše golova je viđeno u Noriču, gde je gostujući Votford slavio sa 3:1, dok je jedina utakmica bez pogodaka viđena u Mančesteru, gde je ekipa Sitija remizirala protiv Sautemptona.

Fudbal u Engleskoj još jednom pokazuje zašto je njihova liga najbolja na svetu, ali i zašto je najzanimljivija za gledanje.

Dan su otvorile ekipe Vulverhemptona i Brentforda gde je centralna figura meča bio napadač londonske ekipe Ajvan Toni.

Brentford je slavio sa 2:0, prvi pogodak je delo upravo Tonija iz penala, dok je za drugi gol asistirao Mbeumu. Ovom pobedom je Brentford uspeo da se popne na deveto mesto na tabeli.

Printskrin: Twitter / ESPNFC

Već u terminu od 16 časova, na teren je izašlo još osam ekipa.

Liverpul je dočekao Kristal Palas, Arsenal je išao na noge Barnliju, Votford je putovao u Norič, dok je Siti ugostio Sautempton.

"Redsi" iz Liverpula su se mučili sa završnicom, nisu uspeli da dođu do pogotka sve do 43. minuta, kada je Mane iskoristio jedan odbitak i poslao loptu u mrežu Vinsena Guajite. Pre njega, izglednu priliku je imao i Diogo Žota, ali je sa tri metra pucao daleko iznad gola.

Poslednjih petnaest minuta je donelo znatno bolju završnicu Liverpula, te su Salah i Nabi Keita uspeli da postignu golove za 3:0.

Foto: Tanjug/AP

Veliko iznaneđenje je viđeno u Mančesteru, gde Siti nije uspeo da savlada Sautempton, te je to ostao jedini meč bez golova tokom ovog dana.

Arsenal deluje kao da je malo konsolidovao svoje redove, upisali su i drugu pobeduu Premijer ligi. Ovoga puta su slavili protiv Barnlija sa 1:0, a jedini pogodak je bio delo Martina Odegarda. Lepe vesti za navijače Arsenala, koji su počeli da napreduju na tabeli, iako imaju veoma lošu gol razliku (2:9).

Još jednu sjajnu partiju su zabeležili fudbaleri Votforda, koji su slavili u Noriču sa 3:1. Prvi gol za Votford je postigao Denis, dok su preostala dva bila deo Ismaela Sara. Jedini pogodak za Norič postigao je Temu Puki.

Rezultati:

Vulvs - Brentford 0:2

(Toni 28. min, Mbeumo 34. min)

Barnli - Arsenal 0:1

(Odegard 30. min)

Liverpul - Kristal Palas 3:0

(Mane 43. min, Salah 78. min, Keita 90. min)

Mančester siti - Sautempton 0:0

Norič - Votford 1:3

(Puki 35. min - Denis 17. min, Sar 63. min, 82. min)

Video: Strašna akcija Spartaka u 3 poteza: Jošimura na prvu asistira, a Todorovski iz prve cepa mrežu

(Telegraf.rs)