Sudijski ekspert: Nije bio penal za Zvezdu, kod Partizanovog nema ništa sporno!

Jokić se osvrnuo na sudijske odluke tokom vikenda

Foto: Arena Sport

Sudijski ekspert Zdravko Jokić analizirao je sporne odluke u prethodnom 12. kolu Super lige kojih je očigledno bilo više nego inače!

Svakako najviše pažnje privukle su utakmice večitih rivala Crvene zvezde i Partizana koji su pobedili Metalac i Napredak, a na kojima je viđeno dosta uzbuđenja.

Što se tiče meča na Marakani u nedelju veče, na kom je Zvezda dobila Metalac rezultatom 3:1, Jokić smatra da nije postojao penal za crveno-bele u nadoknadi vremena. Podsetimo, jedan igrač Metalca je bio u duelu sa Benom, a sudija Aleksandar Živković je pokazao na belu tačku.

- Smatram da je plavi igrač zastao, a da je igrač Zvezde već počeo da pada kada je došlo do blagog kontakta. Nema kontakta, a vidite pad igrača Zvezde, sve je jasno - rekao je Jokić koji se osvrnuo na situaciju kada je sudija u prvom poluvremenu gledao na snimku da li je bilo penala za goste kada je Eraković igrao rukom:

- U prvoj situaciji je ruka (Erakovića) spuštena uz telo, tu je kratka distanca i mislim da je dobru odluku pokazao. Najbolje bi bilo da je pustio da igra posle toga teče dalje i da nije ništa sudio. Mislim da je sudija bio u pravu što nije svirao penal.

Jokić smatra da je u Kruševcu sve bilo čisto, kada je Minaković virao penal za Partizan, dao crveni karton domaćem igraču, a potom i ponovio udarac sa bele tačke koji je Rikardo prethodno promašio.

- Što se tiče faula, očigledno je guranje sa leđa. Da je start na loptu i faul, ne bi bilo crvenog kartona. Ali pošto je guranje, držanje i igranje rukom, onda je kazneni udarac i crveni karton. Što se tiče penala, ne vidimo levu nogu golmana, ali ima razloga za ponavljanje, jer su igrači oba tima ušli u kazneni prostor pre izvođenja. Kad igrači oba tima uđu pre izvođenja, mora da se ponovi.

(Telegraf.rs)