Embape se otvorio: "Nije problem da trčim dok Mesi hoda, vređao sam Nejmara, morao sam da prekinem tišinu"

Francuski fudbaler uradio je opširan intervju za čuveni L'Ekip

Foto: Instagram.com/neymarjr

Čitavo prethodno leto prošlo je u spekulacijama oko toga da li će Kilijan Embape napustiti Pari Sen Žermen i zaputiti se ka španskoj prestonici. Evropski sportski mediji pisali su o ponudama Real Madrida od čak 200.000.000 evra na koje bogati vlasnici Parižana nisu pristajali.

Epilog je poznat - Embape je ostao u PSŽ-u i namerava da ga napusti na kraju sledeće sezone bez obeštećenja. Ne dopada se to Naseru El Kelaifiju, koji pokušava da ga nagovori da ostane u Parizu, ali teško da će mu promeniti mišljenje.

Jedan od najboljih igrača u Evropi danas razgovarao je za najpoznatiji sportski medij u Francuskoj, čuveni L'Ekip. Informacije koje su se pojavile govore da je sve uradio bez saglasnosti kluba, a interesantno je da nije izbegao ni na jedno od pitanja, koliko god škakljivo ono da bilo.

Pre svega, istakao je da i sam oseća uzbuđenje zbog činjenice da u timu igra sa Nejmarom i Lionelom Mesijem. Mada, treba još puno toga "sastaviti" što se videlo i u porazu od Rena za vikend.

- Naravno! Svi smo uzbuđeni. Svi govore o Mesiju, ali doveli smo još neke sjajne igrače. Uvek sam govorio da želim da igram sa najboljima. Evo, sada je to slučaj. Ali na nama je da uradimo još mnogo toga, jer kolektiv osvaja trofeje - reči su Embapea.

Foto: AP/Tanjug

Jer ipak, ne može se svakome udovoljiti...

- Kada je toliko sjajnih igrača u timu potrebni su razni ustupci. Svi treba da budu u službi tima i pobede.

Zbog svega je svestan da će morati da bude u nekakvoj vrsti "podređenog" položaja u odnosu na Lionela Mesija.

- Naravno. Kad imate Mesija u timu znate da on radi manje u odbrani kako bi kasnije ispred gola rivala bio spremniji da postigne gol, da bude lucidniji. Ako moram nazad, moram. Nije problem. To je hijerarhija. Nije mi problem da trčim dok Mesi hoda. Zaista nemam problem sa tim. U krajnjem slučaju to je Mesi, zar ne? A nesporazumi se događaju. Nekada ja nisam zadovoljan što mi nije dodao loptu, nekada on nije zadovoljan... Ali u suštini problema nema.

Mediji od samog starta sezone pišu kako između napadačkog trojca "kulja" zla krv, a kamere su tokom jednog meča uhvatile Embapea kako Nejmaru govori da je "klošar, zato što mu ne dodaje loptu".

- Da, rekao sam to zaista. Ponavljam, dešava se u fudbalu. Ali to ne znači da imamo problem. Razgovarali smo posle toga... Mnogo smo takvih reči razmenili u prošlosti, a sve zbog toga što želimo da pobeđujemo, da osvajamo trofeje. Verovatno će i u budućnosti biti takvih reakcija, ali nekog velikog nezadovoljstva zaista nema. Poštujem Nejmara i kao igrača i kao čoveka, divim se svemu što on jeste. Ponekad sam ja nezadovoljan njegovim potezom, nekada je on nezadovoljan mojim. Ali to prolazi.

Pari Sen Žermen mu nije dopustio da napusti "kormilo" posle svih dešavanja ovog leta. Neki igrači se u tim situacijama uglavnom odlučuju na bojkot, kao što je to recimo uradio Filip Kostić u Ajntrahtu, ali Kilijan nije ni pomišljao na tako nešto.

- Ne, to bi bilo nezahvalno. Ovaj klub me je primio kada sam imao 18 godina i mnogo mi je dao za sve ovo vreme. Uvek želim da dam svoj maksimum, da igram, da pokažem da sam dobar igrač, da ništa ne može da me pogodi - čak ni propali transfer. I da - da mogu da pravim razliku do poslednjeg dana u ovom klubu.

Foto: Tanjug / AP

Navijači su mu zbog toga zviždali na utakmicama koje su se igrale na "Parku prinčeva".

- Rekao sam sebi da bih da sam na mestu navijača i ja zviždao sebi. Nisu hteli da odem, znači da sam im važan. Bio sam u redu sam sa sobom.

Potvrdio je da će, ma gde da ode, tražiti da se u klauzuli nađe izuzetak za njegov nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, gde želi da osvoji zlato.

- Olimpijske igre 2024. biće mi prioritet! Ako bude bilo potrebe, tu ću stavku ubaciti u novi ugovor, bez oklevanja. Već sada znam gde ću provesti deo leta te 2024. godine. Oduvek sam sanjao da igram na Olimpijskim igrama, to je sveti gral sporta. Možda nije nešto najvažnije u fudbalu, ali za ljubitelje sporta svakako jeste. A ja jesam zaljubljen u sport. Hoću zlato sa OI - zaključio je Embape.

Video: Zvezdin biser izveo magiju kao Mesi, izlomio kičmu cele odbrane i dao gol

(Telegraf.rs)