Vlahović podelio anegdotu: "Rekao sam Blekiju posle prethodnog SP - idemo u Katar!"

Fudbaler Fjorentine takođe je bio pun utisaka posle velikog trijumfa

Foto: MN Press

Kakva pobeda Srbije! Velika, ma najveća u poslednjih nekoliko godina. Protiv Portugala za plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu, na "Da Lužu" pred toliko navijača domaće reprezentacije.

Nije bilo fudbalera Srbije koji nije skidao osmeh sa lica po okončanju utakmice. Ništa se drugačije nije osećao ni Dušan Vlahović koji je istakao da problem nije pravio ni prerano primljen gol.

- Već smo pričali pre utakmice, šta god da se desi, da budemo mirni i pribrani. Verovali smo. Od marta se pričalo da će odlučivati ova utakmica, bilo bi lakše za nas da je ranije rešeno, ali ovako je najslađe. Svi smo srećni, ovo je za ne 11 heroja, nego 23 sa sve stručnim štabom, znamo koliko smo dali za ovo. Sve nam je to vraćeno, jedva čekam to Svetsko prvenstvo - rekao je Vlahović za kamere Nove S.

Potom se podsetio i jedne anegdote u kojoj je učešće uzeo i Bleki Milenković.

- Sećam se anegdote kada se vratio Milenković sa prethodnog Svetskog prvenstva, rekao sam mu da idemo u Katar 2022. Ne bih voleo da odemo tamo da bude kao pre, da ispadamo u grupi. Hoćemo da napravimo ozbiljan rezultat. Imamo sve, kvalitet i želju. Neverovatan je osećaj, nadam se da će tako ostati.

Nije igrao večeras, ali njegovo "zaustavljanje" u poslednjem minutu u Beogradu protiv Portugalaca bilo je zlata vredno za plasman u Katar. Stefan Mitrović takođe je presrećan zbog plasmana na Svetsko prvenstvo.

- Ponos stvarno, čestitam svima, koji su bili od početka kvalifikacija tu. Živeli smo svi kao jedan, od početka do današnjeg dana. Zaključali smo Da Luž danas, pokazali smo da možemo protiv najjačih selekcija, treba da uživamo u ovom momentu, svima je ovo kruna karijere, otići na najveće prvenstvo je nešto što nas čini ponosnim. Verovali smo, to nam se ostvarilo - reči su Mitrovića.

Video: Đoković potpuno odlepio zbog Mitrovićevog gola: Urlao u kameru, pa kroz prozor! Ideeemooo u Kataaar!
Video: Opšta ludnica u svlačionici Srbije: Pevalo se Dajte Brazil da se igramo, pa zagrmelo Puknu zoro

(Telegraf.rs)