Izašli sa devetoricom na teren i primili sedam komada: Utakmica o kojoj bruji Evropa

Odlaganje nije dolazilo u obzir jer u ozbiljnim ligama koje su prodale TV prava kao portugalska Primeira utakmice moraju da se igraju bez obzira na okolnosti

Foto: Tanjug/AP

Zanimljiv meč odigran je ove večeri u predgrađu Lisabona gde je Belenenseš dočekao Benfiku u okviru 12. kola Primeire i izgubio sa čak 7:0.

Jasno je da je klub sa "Luža" bio izraziti favorit i uoči utakmice, ali mu je ove subote bio znatno olakšan posao jer su domaćini nastupili samo sa devetoricom igrača u protokolu.

Da, dobro ste pročitali, Belenenseš je "odigrao" meč prvenstva Portugalije sa dvetoricom protiv 11 na drugoj strani koja je izvršila svih pet izmena, a jedan od devetorice "srećnika" u redovima domaćih je bio i rezervni golman koji se oprobao u napadu.

Jasno je da je u pozadini cele priče bio kovid i podatak da je 14 fudbalera domaćeg tima bilo zaraženo.

Naravno, odlaganje nije dolazilo u obzir jer u ozbiljnim ligama koje su prodale TV prava kao portugalska Primeira utakmice moraju da se igraju bez obzira na okolnosti.

Na kraju recimo i da je Benfika na poluvremenu vodila sa 7:0, a da se u nastavku rezultat nije menjao jer je utakmica ubrzo prekinuta kada su zbog povrede domaćini ostali sa sedam fudbalera.

Foto: Printscreen/Flashscore

Nemanja Radonjić nije bio ni na klupi za rezerve u redovima Benfike.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)