Zvezdin meč od značaja, a Marakana praznjikava: Šampion nije magnet za navijačke mase

Najveći srpski stadion nije više toliko atraktivna lokacija za ljubitelje crveno-belih

Foto: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde igraju važnu utakmicu koja može i odrediti nastavak sezone i trku za Partizanom, na Marakani je megdan sa Voždovcem, međutim važnost meča i protivnik kao da nisu dovoljno zaintrigirali većinski navijački korpus.

Tek nekoliko hiljada navijača okupilo se u utorak uveče na našem najvećem stadionu, mahom na severnoj tribini gde su oni najredovniji i ovog puta solidno ispunili "kop".

Ostali sektori stadiona sablasno su bili prazni. Praznjikavi.

Video: Malo ih je, ali su vatreni: Bakljada Delija protiv Voždovca

Na istočnoj tribini najviše 500 ljudi, ništa bolja situacija nije ni na suprotnoj strani, na zapadu, gde se takođe sabrao mali broj ljudi, onih najodanijih i najupornijih zvezdaša. Zvanično, na stadionu je prisutno 7.016 navijača, saopštio je klub u poluvremenu.

Treba uzeti u obzir i termin odigravanja utakmice, nije išao na ruku radno angažovanom narodu, pa se i to mora uračunati kao bitan razlog zbog čega igrači Dejana Stankovića nemaju jaču podršku sa tribina.

Pomenimo i to da su Delije dan pre utakmice ogranizovali akciju u kojoj su pozvale na stadion, na meč sa Voždovcem, međutim ni njihov dodatni angažman i parola "zvezdaši, gde ste?",nije značajnije animirao veći broj ljudi.

(Telegraf.rs)