Zvezda može na Barsu, Dortmund, Lajpcig, Šerif: Ovo su rivali ako završi 2. u grupi!

Među potencijalnim protivnicima i posrnuli velikan sa Kamp Noua

Foto: MN Press

Grupna faze Lige šampiona je, skoro, završena. Ostalo je još da se odigra meč između Atalante i Viljareala (četvrtak, 19.00) koji je odložen zbog snega, pa je tako poznato sedam od osam timova koji će svoje evropsko takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Čini se da nikad nije bilo jačih timova koji su završili kao trećeplasirani u svojim grupama Lige šampiona, pa je tako moguće da Crvena zvezda ugosti čak i Barselonu.

Timovi koji su ispali iz Lige šampiona su Borusija iz Dortmunda, RB Lajpcig, Porto, Sevilja, Zenit i Zvezdin dželat Šerif, uz pomenutu Barselonu. Osma ekipa koja će biti nenosioc na žrebu za 1/16 finala Lige Evrope biće Viljareal ili Atalanta.

Crvena zvezda večeras igra odlučujući meč u grupnoj fazi koji će jasno odrediti poziciju i nastavak evropskog puta. Kako bi Zvezda izbegla opasne rivale iz Lige šampiona, potrebno je da slavi u Bragi ili da ostane neporažena, a da Mitjiland ne pobedi Ludogorec.

Zvezda će završiti kao drugoplasirana ukoliko odigra nerešeno protiv Brage, a Mitjiland slavi protiv Ludogoreca ili ako Danci ne uspeju da slave u Bugarskoj, a Braga savlada Crvenu zvezdu.

Naravno, Zvezda ima i šanse za prvo mesto u grupi za koje će biti potrebno da ostvari pobedu u Lisabonu, ili remi u slučaju da Mitjiland ne slavi u Razgradu.

Video: Šemsa trešti na ulicama Porta, navijači Zvezde prave ludu atmosferu pred Bragu

(Telegraf.rs)