Šveđani nude novi život srpskom napadaču koji je "nestao sa mape"

Ivan Šaponjić na radaru Đurgardena, pišu švedski mediji

Foto: Youtube.com

Srpski napadač Ivan Šaponjić (24) već dobre dve godine praktično ne igra fudbal, samo trenira i čeka šansu, tačnije čeka klub u kojem bi konačno dobio priliku da povrati "fudbalsko ja". Prethodne dve sezone bio je član madridskog Atletika, jednu sezonu u Kadizu na pozajmici, tamo gotovo da nije odigrao nijedan meč, a kako mu je ugovor sa "Jorgandžijama" istekao, vreme je da se okrene nekim novim, boljim rešenjima u karijeri.

To bi možda mogao biti švedski Đurgarden, koji traži napadača.

Prema navodima švedskih medija upravo je Šaponjić opcija koja se razmatra u kancelarijama trećeplasiranog kluba Švedske.

- Nije nikakvo iznenađenje da postoje spekulacije u ovom delu godine. Imamo kontakte sa nekoliko igrača, ali ne želim da ih pojedinačno pominjem - izjavio je sportski direktor Đurgardena Bose Anderson.

Ono što je činjenica je da je klub iz Stokholma u potrazi za napadačkim rešenjem, jer od aktuelne navale ne dobija mnogo.

Džoel Asoro se kao novajlija sporije uklopio na ligu i podloge, Kale Holmberg nije ispunio očekivanja, kao ni iskusni Emir Kujović. Jedino je Zambijac Edvard Čilufija sa 8 pogodaka koliko-toliko bio igrač na kojeg se mogao osloniti trener ekipe.

Otud i potraga za pouzdanijim rešenjem, a Šaponjić je neko ko bi možda mogao da ispuni očekivanja kluba.

Video: Piksi: Je l mi dobar stajling? Ubiće me, Snežana! Tadiću, Jelena ti ugrožava mesto za Katar!

(Telegraf.rs)