Tahićani "čekaju" Čelsi: Najveći uspeh im 7. runda Francuskog kupa, a sad idu na klupsko SP

Veoma veliko dostignuće za ovako mali klub

Printskrin: Youtube / Fédération Tahitienne de Football

Bliži se i Svetsko prvenstvo za klubove, predstavnici se odavno znaju, ili se bar tako činilo. Fudbalska federacije iz Okeanije je morala da promeni svog učesnika, te će umesto Ouklend Sitija sa Novog Zelanda svoju šansu za bljesak na globaljnoj sceni imati AS Pirej, klub koji dolazi sa Tahitija.

Ouklend Siti sa Novog Zelanda je inače najtrofejniji klub tamošnje Lige šampiona, međutim, oni su morali da otkažu svoj nastup zbog pandemije korona virusa i mera koje je propisao Novi Zeland. Zbog toga, šansu će dobiti Pirej, koji će možda biti u prilici da odmeri snage i sa Čelsijem.

Pirej dolazi sa Tahitija i ima 10 titula prvaka države, dok je čak devet puta osvojio nacionalni kup. Ono što je zanimljivo, klubovi sa Tahitija imaju pravo da nastupaju i u kupu Francuske, gde je Pirej napravio veliki uspeh u sezoni 2015/2016, kada je stigao do sedmog kola.

Osim Pireja i gorepomenutog Čelsija, na Svetskom prvenstvu će nastupiti i Al Hilal, Al Ahli, Monterej, Al Džazira i Palmeiras.

Neće biti lako Pireju da dođe do svog megdana sa Čelsijem, pošto oni mogu da igraju tek u polufinalu i to ako prevashodno savladaju Al Džaziru i Al Hilal.

Video: Golman Partizana Popović pred Spartu: Jesu najslabije ime, ali su čvrsti

(Telegraf.rs)