"Srbija igra takav fudbal da niko ne može da se odbrani": Piksijev elan je zarazna stvar

Selektor Srbije govorio o minulom radu

Foto: Nikola Tomić

Fudbalska reprezentacija srbije, gle čuda, obeležila je godinu za nama. Spektakularno, kao nikad pre, naši fudbaleri su završili kvalifikacionu grupu za Mundijal, završili je kao carevi - pobedom nad Ronaldovom Portugalijom usred Lisabona, za direktan prolaz u Katar.

Nacija je posle dugo vremena ushićena zbog fudbalera, zbog komadanta Piksija čiji je optimizam zarazio ljubitelje fudbala da se sada mašta i o napadu na svetsku titulu.

- Mislim da su od početka kvalifikacija, u martu, svi osetili energiju, osetili rešenost i spremnost reprezentacije da konačno napravi nešto što će ih usrećiti, jer srpski narod voli uspehe usportu - vraća Piksi film na početak ove bajke, u razgovoru za RTS.

U prvi plan ističe igrače, njima pridaje najveće zasluge za sve što je urađeno.

- Igrači su zaista držali koncentraciju, imali strašno i veliko ubeđenje da stil igre koji Srbija ima niko ne može da odbrani. To je poenta ovog fudbala koji Srbija pokazuje. Ono što me posebno radovalo, i postojalo je u svakoj utakmici, to je da se nije desilo da Srbija nije uradila ono što je najteže u fudbalu - da stvara šanse. A mi smo to sa lakoćom radili i postizali golove, na kraju krajeva bili smo najefikasniji u grupi. To dovoljno govori da naš stil, taj ofazivni fudbal, i te kako može da razgali naciju koja želi da vidi tako nešt, a i da se rezultat poklopi na kraju, da budemo svi srećni.

(Telegraf.rs)