Tuhel kaznio Lukakua zbog izjava, Belgijanac od kuće gleda derbi sa Liverpulom

Nemac kaže da je ovim potezom želeo da "zaštiti pripremu utakmice"

Foto: Tanjug / AP

Uzburkale su se strasti u Čelsiju na relaciji menadžer Tomas Tuhel - napadač Romelu Lukaku. Nezadovoljni Lukaku. Belgijanac, koji je u prethodna dva meča dao dva gola u danima pred derbi sa Liverpulom (nedelja, 17:30) postigao je i jedan "autogol" zbog kojeg je odstranjen iz kombinacije za meč sa "Redsima".

Lukaku je u jednom intervjuu izjavio da nije zadovoljan ulogom koju ima kod Tuhela, te ga je to sada koštalo mesta u ekipi i moguće daljeg statusa u klubu.

Tuhel je pred meč sa Liverpulom potvrdio da je razgovarao sa svojim napadačem i obrazložio zbog čega je doneo odluku da ga odstrani za ovaj meč.

- Odlučio sam da zaštitim pripremu za utakmicu tako što sam odstranio Lukakua. Stvar je velika, odvlači pažnju, a dešava se pred utakmicu, tako da sam rešio da obezbedim potreban mir koji je neophodan za pripremu meča. Zato je izbačen - kaže nemački trener.

Na pitanje da li je razgovarao sa svojim "špicem", Tuhel je rekao:

- Naravno da smo razgovarali, razgovarali smo dva puta, razgovarali smo sa svim glavnim igračima, ali nakon toga smo shvatimo da je meč preblizu da bismo se bavili dublje ovim slučajem, pa ga ostavljamo za posle. Odložili smo odluku, jer moramo imati pun fokus, koji je morao da se izvuče bez ove odluke. Kako ja to vidim, bilo je lakše za sve ako nije u timu, i zato smo to uradili - poručio je Tuhel.

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(Telegraf.rs)