Loše vesti iz Turske: Pantiću stradali ukršteni ligamenti

Snimak pokazao da se radi o najtežoj povredi, ali postoji i mala rezerva zbog velikog otoka na kolenu igrača

Printscreen: TV Arena sport

Povreda Danila Pantića, zarađena na kontrolnom meču između Partizana i Bašekšehira u subotu posle podne, nalažost po igrača i crno-bele - najteže je prirode.

Posle odrađenog snimka magnetnom rezonancom na klinici u Antaliji, ustanovljeno je vezista pokidao prednje ukrštene ligamete desnog kolena i da ga čeka višemesečna pauza, saznaje Telegraf.

Dijagoza još nije sto odsto potvrđena, jer Pantić još uvek ima veliki otok na kolenu, no, prema prvim snimcima "magnetom" naslućuje se da se radi o prednjim ukrštenim ligamentima i da fudbaler jednostavno nije imao sreće.

Kako stvari trenutno stoje, Pantić će najverovatnije prevremeno napustiti pripreme ekipe u Beleku i vratiti se u Beograd, kako bi bio zbrinut na pravi način i pripremio se za dalje korake, koji gotovo sigurno podrazumevaju operaciju i višemesečni oporavak.

Podsetimo, Pantić se povredio u osmom minutu meča sa Bašekšehirom, kada je posle jednog naizgled ne tako jakog duela napravio pokret telom pri padu, koji je doveo do teške povrede.

Odmah se uhvatio za koleno i zatražio pomoć, posle čega ga je mediciski tim bukvalno izneo sa terea, jer nije mogao da se osloni na desnu nogu.

Printscreen: Youtube / FK Partizan Beograd

S obzirom na činjenicu da se radi o veoma važnom igraču u rotaciji tima, postavlja se logično pitanje hoće li crno-beli reagovati posle povrede Pantića i možda potražiti pojačanje.

Vremena je svakako malo, prelazni rok je na izmaku i pitanje je šta tržište zaista nudi u ovom momntu.

Video: Vodi Bašakšehir, strelac je Epureanu: Gol u 44. minutu

(Telegraf.rs)