Poslednja provera Partizana u Turskoj: Dinamo Batumi "glumi" Radnički iz Niša

Crno-beli spuštaju zavesu na zimske pripreme kontrolnim duelom sa prvakom Gruzije

Foto: FK Partizan

Dan pred kraj zimskih priprema u Turskoj, fudbaleri Partizana će odigrati i četvrti, poslednji kotrolni meč u ovoj fazi rada. Protivnik crno-belima će ovoga puta biti prvak Gruzije - Dinamo iz Batumija, sa kojim će crno-beli odmeriti snage danas od 15 časova na terenima hotela "Maks Rojal", uz direktan TV prenos na Areni Sport, kao i Jutjub kanalu kluba iz Humske.

Utakmica sa gruzijskim timom mogla bi stručnom štabu i treneru Aleksandru Stanojeviću da posluži kao generalna proba za početak takmičenja u Superligi (naredna subota protiv Radničkog u Nišu, od 14.30 časova), mada, ruku na srce, oba prethodna rivala Partizana na pripremama - Bašakšehir i Dinamo iz Moskve, verovatno imaju jače timove od Dinama iz Batumija.

Kako bilo, u odnosu na prethodne provere neće se mnogo toga promeniti u sastavu tima iz Humske, sem da će Stanojevićevi izabranici sigurno delovati još svežije u odnosu na duel sa Moskovljanima u kome su, iako poraženi, igrali veoma dobro tokom većeg dela utakmice.

Novina je i to što će jedno od zimskih pojačanja - Marko Jevtović danas upisati svoje prve povratničke minute, jer je Stanojević namerio da mu omogući bar pola sata na terenu, kako bi što pre uhvatio ritam sa ostatkom tima.

Foto: Telegraf

Postoje i određeni problemi sa sitnim povredama, van stroja su Ivan Obradović (leđa), Aleksandar Miljković (peta), jutarnji trening je propustio i Kvinsi Menig zbog bola u vratu, ali će najverovatnije biti spreman za današnju proveru.

Stanojević će i ovoga puta početi u sistemu 4-2-3-1 koji je najčešće koristio tokom jeseni, a tim će činiti Popović, Živković, Miletić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Terzić, Menig (Marković), Natho i Rikardo, dok će u nastavku doći i do promena u sastavu i do rotacija u linijama, pa nije isključeno da crno-beli zaigraju i sa dva napadača...

Što se Dinama iz Batumija tiče, rekosmo već da se radi o prvaku Gruzije, klubu sa najvećim budžetom u tamošnjoj ligi, za koji je krajem decembra potpisao i nekadašnji fudbaler Partizana - Milan Radin, a nešto pre njega u klub je stigao i bivši igrač Spartaka iz Subotice Stefan Denković. Radi se o timu koji neguje agresivan fudbal, pun trčanja i duela, što je, veruju u Humskoj, dobra proba za početak takmičenja narednog vikenda.

Video: Svuda pođi - kući dođi: Jevtovićev veliki intervju po povratku u tabor Partizana

(Telegraf.rs)