Trener Sparte pred prvi okršaj sa crno-belima: “Partizan je najjači srpski klub“

Pavel Vrba imao je pohvalne reči na račun beogradskog sastava

Foto: MN Press

Trener fudbalera Sparte iz Praga, narednog Partizanovog rivala u Evropi, Pavel Vrba pohvalno je govorio o aktuelnom lideru srpskog prvenstva pred gostovanje crno-belih u češkoj prestonici.

Utakmica između dva tima na programu je od 21.00 čas u četvrtak, dok je revanš sedam dana kasnije u Beogradu. Pobednik će se plasirati u osminu finala Lige konferencija.

- Pred nama je jako važna evropska utakmica i želimo da prođemo u osminu finala. Da bi nam to pošlo za rukom, moramo da ostvarimo što bolji rezultat u prvom delu. Pogledao sam nekoliko poslednjih Partizanovih utakmica, reč je o klasičnoj srpskoj ekipi, koja je jaka na lopti – rekao je Vrba.

Istakao je češki trener da crno-beli imaju veoma kvalitetan sastav, možda i najbolji u Srbiji.

- Partizan imao veoma dobar napad, predvođen strancima. Poštujemo njihov kvalitet, dokazali su ga u domaćem prvenstvu i na evropskoj sceni. Partizan je najjači tim u Srbiji, ali želimo da prođemo dalje – dodao je češki stručnjak.

Sparta je u prošlom kolu odigrala nerešeno sa Viktorijom iz Plzenja i to tako što je nadoknadila dva gola zaostatka i pogodila u 91. minutu susreta.

- Igrali smo loše sat vremena, nismo mogli da probijemo njihov defanzivni blok. Uspeli smo da izvučemo bod i nešto smo naučili iz tog meča, jer Partizan takođe ima homogenu odbranu – zaključak je Vrbe.

Video: Stanković deli lekcije Štuliću: Savet i zagrljaj posle provokacija mladog napadača

(Telegraf.rs)