Ovo je sastav Zvezde za Rendžers: Stanković kreće svim silama u napad!

Crveno-beli nemaju prostora za kalkulaciju i jasno je da moraju da krenu ofanzivno

Foto: Telegraf.rs

Crvena zvezda u četvrtak od 18.45 igra protiv Rendžersa revanš meč osmine finala Lige Evrope. Iako su crveno-beli poraženi u Glazgovu sa 3:0, među navijačima Zvezde preovladava umereni optimizam da može da se dogodi čudo kakvo Marakana još nije videla, jer Zvezda nikada u istoriji nije uspela da nadoknadi u Evropi poraz od 3:0 iz prve utakmice.

I trener Dejan Stanković je na konferenciji za novinare delovao samouvereno, verujući da ekipa uz neverovatnu energiju prepune Marakane može da dođe do preokreta.

- Ovaj stadion šalje igrače Zvezde dva puta jače nego što su obično, taj adrenalin, taj huk koji dolazi sa tribina, to su isti ti koji su bili u Glazgovu. Marakana neće uplašiti Rendžers, jer su navikli na takvu atmosferu, ali će imati dva puta jačeg rivala nego u Glazgovu - jasan je bio Stanković.

Interesantno je da se na konferenciji uz Stankovića pojavio i Milan Pavkov, pa je trener Zvezde potvrdio i da će on biti u startnoj postavi za meč protiv Škota.

- Mislim da nijedan trener nije doveo na konferenciju pred jedan ovakav evropski meč igrača koji neće početi utakmicu. Da je nekoga poveo kao da sakrije tim, a da on ne počne, mislim da je odgovor jasan - rekao je Stanković i time nedvosmisleno otkrio da će Zvezda sa jednim od svojih najtaličnijih igrača započeti bitku protiv Rendžersa.

Odbrana Zvezde bi trebalo da ostane nepromenjena u odnosu na meč sa Ajbroks parka. Na golu će biti Borjan, štoperski par će biti Dragović i Eraković, a bekovi Pićini i Rodić.

Sanogo će biti zadužen za držanje veznog reda uz Kangu, koji će pokušati da poveže redove i možda iz daljine šutem ugrozi gol Rendžersa, kao što je to bilo i na Ajbroksu, kada je uzdrmao prečku snažnim šutem.

Ivanić i Katai su sigurni kao ofanzivni vezni, kojima će biti zaduženi zadaci po krilu. Pošto Zvezda nema prostora za kalkulisanje, od starta bi trebalo da zaigraju i Pavkov i Ohi kao najistureniji napadači.

Zvezda je u ovakvom sistemu zaigrala kratko početkom drugog poluvremena na poslednjem meču u Superligi na gostovanju Metalcu, kada je Pavkov postigao gol za vođstvo od 2:1, da bi ubrzo nakon što je Zvezda došla do prednosti, Stanković vratio sistem sa jednim najisturenijim napadačem.

Dakle, sastav Zvezde bi trebalo da izgleda ovako:

Foto: Telegraf.rs
Video: Dejan Stanković objasnio Škotima šta je to Marakana

(Telegraf.rs)