Piksi je pre 6 meseci pitao novinare "Gde da ga stavim?", a sada može da bude veliki adut za Katar

Vanja Milinković Savić se ozbiljno nameće selektoru

Foto: MN Press

Selektor Dragan Stojković Piksi odlučio se na da šansu na golu za meč protiv Mađarske pruži Vanji Milinković Saviću, koji mu je to poverenje opravdao sjajnim odbranama i sačuvanom mrežom.

Piksi je pozivanjem Sergejevog mlađeg brata pokazao i da nije sujetan i da je spreman i da prihvati čak i ako je pogrešio.

Tako je na konferenciji za medije pred Azerbejdžan i Luksemburg, održanoj 1. oktobra 2021, na pitanje novinara prati li partije Vanje Milinkovića Savića, kako gleda na njegove kvalitete, pošto nije bio na spisku u tom momentu.

Piksi se nakon toga okrenuo ka portparolu Fudbalskog saveza Srbije i upitao "To je golman?", na šta je portparol potvrdno odgovorio, da bi Piksi potom uzvratio kontrapitanjem.

Pa gde da ga stavim? Da pozovemo pet golmana? Zvaćemo i njega. Gledao sam, ne znam koja utakmica je bila, pre dve nedelje, radi se o kvalitetnom golmanu, bratu od ovog što igra sada, što je dao gol u Dablinu, Sergeja, je l' tako? Dobar je momak, ali imao Svilara, Ilića, Dmitrovića, Rajkovića... Sad ako nam treba po 5-6 golmana, zvaćemo i njega. Na njemu je da radi, da se dokazuje i da radi svoj posao najbolje što može. Pratimo ih sve, znam o kome se radi - odgovorio je Piksi.

Ipak, i pored ovih reči, već na sledećem spisku našao se i Vanja Milinković Savić, i to za ključni meč protiv Portugalije. Tada nije dobio priliku da debituje, ali se našao na spisku i za ovu reprezentativnu pauzu i dobio je šansu u konkurenciji Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića.

Vanja Milinković Savić se ove sezone ustalio na golu Torina, gde je na 25 utakmica primio 28 golova, uz četiri "klin šita". Iako Predrag Rajković trenutno u Remsu ima bolju statistiku, jer je na 29 mečeva primio 31 gol i na 10 utakmica sačuvao mrežu, Vanja se partijom protiv Mađara ozbiljno nameće i ukoliko nastavi da brani u ovom ritmu, ne bi bilo iznenađenje i da ravnopravno konkuriše za jedinicu na golu Srbije.

Tako je za svega šest meseci, od pitanja "Gde da ga stavim?", Vanja Milinković Savić postao potencijalno ozbiljan adut za Mundijal u Kataru.

Utisak je da je već sada u prednosti u odnosu na Dmitrovića, koji od prelaska u Sevilju ne brani redovno, pošto tamo ima ulogu rezervnog golmana.

Vanja Milinković Savić na golu Srbije; Foto: MN Press

Svakako, do Mundijala u Kataru ima još mnogo, ukoliko Rajković i Milinković Savić nastave da brane u ovakvom ritmu do novembra, selektor će imati "slatke muke" koga da stavi na gol za Svetsko prvenstvo.

Video: Piksi ekskluzivno o Maksimiru 1990: Boban je upao u našu svlačionicu, bio sam uplašen

(Telegraf.rs)