Stanković uveren u uspeh protiv Radničkog: Idemo po tri boda, Lalatović je jedan od najboljih trenera

Crveno-beli pred plej in zauzimaju prvo mesto na tabeli

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 17 sati dočekuju Radnički 1923 u meču 30. kola Superlige, poslednjem u regularnom delu šampionata. 

Pred ovaj duel trener crveno-belih Dejan Stanković je istakao da njegov tim želi pobedu.

- Idemo na tri boda, znamo da ćemo imati jednog organizovanog protivnika koji u poslednjih šest utakmica ima četiri pobede i dva nerešena rezultata. Igraju tvrdo, čvrsto i odgovorno. Biće dosta teško, ali ne i nemoguće za naš tim. Verujem u nas i u ono što radimo, a to pokazujemo na utakmicama. Ovo je samo jedan meč u nizu koji nas vodi ka završnom cilju - rekao je Stanković.

Stanković je sa mnogo poštovanja govorio i o treneru rivala Nenad Lalatović.

- Nenad Lalatović je neko ko je odlučio da se vrati u srpski fudbal i preuzme ekipu koja je u tom trenutku bila poslednja na tabeli, a to govori o kvalitetu, hrabrosti i veri u ono što radi. Po meni je Lalatović jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Ovo nije stvar “ulizivanja” niti hvaljenja, to pričaju rezultati. U svakoj ekipi, u kojoj je bio Lalatović, je imala prepoznatljiv način pristupa utakmici tokom svih 90 minuta. Njegove ekipe igraju agresivno, znaju tačno šta rade, kako stoje na terenu i kako mogu da kazne protivnika. Lalatoviću mogu samo da čestitam na svemu što je uradio do sada, bio je hrabar kroz fudbalsku karijeru, a kroz trenersku je to bezbroj puta pokazao.

Dejan Staković ističe da zna ko će ispuniti pravilo bonus fudbalera protiv Radničkog 1923, posle povrede Strahinje Erakovića.

- Odlučili smo ko će biti bonus. Ne mogu da izdiktiram startere, bonuse i špiceve. Imamo jedan protokol kada igramo na tri dana. Koristimo svaki momenat da se oporavimo i koristimo svaki minut da spremimo utakmicu. Pavkov i Ohi su podelili minutažu u kupu, što je bio cilj. Takođe, cilj je bio da Sanogo odigra 45 minuta zato što propušta sutrašnju utakmicu. Ima neko ko će igrati dosta, a gledaćamo koliko god možemo da budemo pravi i da odmorimo onog ko je odigrao dosta minuta od početka ove polusezone.

Osvrnuo se Dejan Stanković na povredu Gelora Kange.

- Povreda je pod kontrolom. Poznajemo Kangu, ako bude imao jedan procentan šanse da igra – on će igrati. Povreda je bila posle pet minuta i to na dva mesta, a on ako izađe iz igre, znači da se desio ozbiljan problem. Gledaće ceo stručni štab, kao i medicinski blok da ga što pre vratimo u trenažni proces.

Video: Dejan Stanković: Isključenje Savića, bio je prelomni momenta meča

(Telegraf.rs)