Bio je na ivici kriminala, tukli su ga u školi, pamte se skandali zbog žena: Ko je, u stvari, Karim Benzema?

O njegovom profesionalnom životu i magiji koju izvodi na terenu znamo skoro sve, ali malo je poznato da je napadač Reala imao težak život kada je bio mlad

Printskrin: AP/Tanjug/Instagram

Da je jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala, a trenutno definitivno najbolji, francuski fudbaler Karim Benzema pokazao je tokom nokaut faze Lige šampiona u kojoj je do sada postigao čak devet golova!

Najpre je het-trikom srušio Pari Sen Žermen u osmini finala, potom je tri gola dao i Čelsiju u Londonu, a onda ih sa onim jednim u produžecima izbacio, da bi na Etihadu postigao još dva u porazu Reala od Mančester Sitija.

Još od 2009. godine je član "kraljevskog kluba" kada je na "Santjago Bernabeu" stigao iz rodnog Liona - grada u kom mu je život bio sve samo ne lak.

"Bio je na ivici kriminala"

Karim je potisao iz porodice imigranata iz Alžira koji su se nastanili u problematičnom kraju "Brona", odnosno komuni u Lionu. Priča o njegovom odrastanju je bila puna nevolja, a mediji su pisali da je njegovo "šurovanje" sa lokalnim bandama dovelo do toga da je bio na ivici da se ogreze u kriminal.

Međutim, njegov otac i njegova disciplina doneli su veliku promenu u ponašanju Benzeme i opravo on je sprečio svog sina da se "zabavlja u problematičnom komšiliku." Odlučio je da ga upiše u Katoličku školu gde Karim otpočetka nije bio dobro prihvaćen.

Imao je mnogo problema u interakciji sa drugom decom s obzirom na njegovo alžirsko poreklo, te se osećao diskirmisanim. Takođe, bio je debeljuškast i imao je probleme sa pritiskom, a zbog svog izgleda ostali u razredu su ga maltretirali.

To je bila neka vrsta prekretnice, pošto se Benzema promenio i postao je bolji. Počeo je da gubi na težini, promenio je navike kada je u pitanju ishrana, a prijatelji su mu dali nadimak "Koko" kada je počeo da igra fudbal u ranoj mladosti.

Svoju fudbalsku karijeru je počeo sa osam godina u rodnom klubu Bron Terailon, a pažnju Liona privukao je kada im je da dva gola na U 10 meču. Hteli su odmah da ga kupe, ali je tadašnji predsednik Brona odbio.

Foto: AP/Tanjug

Čelnici Liona su potom razgovarali sa Benzeminim roditeljima i dogovor je sklopljen, a Karim se preselio u poznatiji i veći klub iz grada.  Tu je stekao ogroman uspeh i u U 16 francuskoj ligi dao je 32 gola za tim.

Bio je deo U 17 francuske fudbalske reprezentacije koja je osvojila EP 2004. godine, a u tim su činili Ben Arfa, Samir Nasri i Džeremi Menez. Usledio je prelazak u prvim tim Liona gde su već bili igrači kao što su Maluda, Viltor i Kerju koji su se šalili na njegov račun tokom tih prvih dana. Nije mu to prijalo, te je jednom odgovorio:

- Nemojte da mi se smejete. Zapamtite, ja sam jednom bio dečak koji je svima vama dodavao loptu, ali sada sam ovde da se takmičim i uzmemo broj 10. Zauzmite vaša mesta.

Foto: Tanjug/AP

I da, Benzema je bio Lionova "devetka" koja je nosila broj 10 i na 148 utakmica dao je 66 golova za Lion pre nego što je prešao u Real. A sve ostalo je istorija kada je u pitanju "kraljevski klub." Tri titule prvaka Španije (četvrta je na putu), četiri Lige šampiona, Kup i Superkup Španije, FIFA svetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup i mnoštvo individualnih nagrada.

"Skandal sa maloletnom Zahiom, veza sa Rijanom i brak sa dugonogom Korom"

Iako je ranije bio sramežljiv i povučen dečak, Benzema je u međuvremenu dobio na samopouzdanju kada su u pitanju žene.

Njegov prvi javni flert bio je sa Zahiom Dehar, francusko-alžirskom dizajnerkom donjeg veša. Imala je 16 godina kada su počeli da se zabavljaju, ali je lagala da je napunila 18. Benzema joj je plaćao avionske karte kada god mu je bila potrebna, a nakon raskida se nudila i Frenku Riberiju dok je još bila maloletna.

Posledica svega je bila afera u kojoj su Benzema i Riberi učestvovali i zbog koje su morali na sud. Pisalo se i da se bavila prostitucijom, te da je od pomenutih fudbačlera naplaćivala i do 2.000 evra.

Njegova naredna veza bila je sa pevačicom Dženifer Jael koja je četiri godine starija od Karima. Upoznali su se u jednoj emisiji i bili su zajedno od 2021. godine. Potom se pisalod a je Benzema i u vezis a Rijanom 2015. dok je u avguistu iste godine "viđen" sa Analisom Čavez.

Kloi de Lone je bila naredna Benzemina ljubav i ona mu je rodila ćerkicu, a posle nje je usledila veza sa Korom Gotje koja mu je rodila sina i s kojom je u braku od decembra 2016. godine.

Njegov privatni život obeležio je i skandal iz 2015. godine kada je sa Đibrilom Siseom ucenjivao Metjua Valbuenu. Prema navodima iz optužnice Benzema i Sise su u Valbueninom telefonu pronašli snimke seksa s nepoznatom osobom. Pretili su mu da će objaviti snimke ako im ne isplati određenu sumu novca, a Benzema je bio taj koji je vodio operaciju.

Napadač Reala je našao ljude koji će izvršiti ucenu i prenosio je informacije Valbueni, te ga je uveravao da snimci zaista postoje i da bi mu najbolje bilo da plati traženi novac. Zbog toga nije pozivan u reprezentaciju sve do EP 2000. i pretio mu je čak i zatvor.

Srećom po navijače Reala i istinske ljubitelje fudbala, Benzema se nije našao između rešetaka...

(Telegraf.rs)