Detalji haosa na autoputu kod Zagreba: Policija morala da puca na navijače, ima ranjenih

Tuklo se nekoliko stotina ljudi, policija upotrebila vatreno oružje

Foto: Index

Hrvatska policija oglasila se u vezi sa stravičnim neredima, koji su se večeras odigrali na autoputu kod Zagreba, zbog čega je dugo bio obustavljen saobraćaj za sva vozila. Kako su naveli, policajce je napalo više stotina osoba te su bili prisiljeni da upotrebe vatreno oružje, prenosi Index.

U sukobu sa policijom upucane su najmanje dve osobe.

- Dana 21. maja oko 21:35 sati, tokom organizovane pratnje oko 1.600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autoputu A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoputa u smeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo fizički i predmetima pogodnim za nanošenje povreda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili - saopšteno je iz policije.

Policija je potom pucala na navijače.

- Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična dela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najverovatnije od vatrenog oružja, dve osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike i da je povređeno desetak policijskih službenika. Svi povređeni su van životne opasnosti - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)