Poznati rivali Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona: Evo kako crveno-beli mogu do 3. šešira u grupi

Crveno-beli ove sezone imaju samo dve prepreke do Lige šampiona, a takođe će biti i povlašćeni tokom čitavog žreba

Foto: Nikola Anđić

Crvena zvezda je uspela pobedom protiv Voždovca od 3:1 da odbrani titulu prvaka Srbije i to po peti put uzastopno. Na ovaj način, Zvezda je uspela i da obezbedi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde će startovati od trećeg kola.

Ovogodišnjom titulom, Zvezda je uspela da obezbedi i sigurno učešće u Evropi iduće sezone, jer će igrati najmanje u grupnoj fazi Lige konferencija, ukoliko se ne domogne ne Lige šampiona, a ni Lige Evrope, što je malo verovatno, s obzirom na to da su povlašćeni i u trećem i u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kako je većina liga u Evropi završeno, tako je i Zvezda otkrila svoje potencijalne rivale u trećem, ali i u četvrtom kolu. Ukoliko favoriti opravdaju očekivanja, potencijalni rivali Zvezde u trećem kolu biće ekipe Ludogoretsa, Šerifa, Kluža, Bode Glimta, Ferenvcaroša i jedine sigurne ekipe u trećem kolu, šampiona Kipra Apolona iz Limasola.

Već ako prođu u četvrto kolo, a i svi favoriti opet opravdaju očekivanja, Zvezda može snage odmeriti sa Viktorijom iz Plzenja, Karabagom, Malemom ili Trabzonsporom.

Ukoliko Zvezda uspe da se plasira u Ligu šampiona, njoj je zagarontovan četvrti šešir u grupnoj fazi, međutim, ukoliko Benfika, Rendžers i Dinamo Zagreb ostanu bez plasmana u grupu Ligu šampiona, Zvezda će se domoći i trećeg šešira, što znači da će u svojoj grupi imati i jednog "lakšeg" protivnika.

Video: Terzić prska šampanjcem na Marakani

(Telegraf.rs)