Sve o meču Liverpula i Real Madrida u finalu Lige šampiona: Očekivane postave, milionska zarada, kvote

Navijače očekuje spektakl u Parizu

Foto: Tanjug/AP

Ekipe Liverpula i Real Madrida od 21 sat u Parizu, na stadionu "Francuska" igraju finale Lige šampiona, koje je, ujedno i repriza finala iz 2018. godine. 

Tada, Real je slavio sa 3:1, i to posle dve kobne greške Lorisa Kariusa, golmana Liverpula, ali i majstorije Gereta Bejla. Jirgen Klop će sada sa svojim pulenima imati priliku za revanš, a kako je najavio, meč koji vodi posvetio je Ukrajini i ukrajinskom narodu.

Meč je zakazan za 21 sat, a direktan TV prenos obezbeđen je na kanalu Arena sport 1 Premium, kao i na prvom kanalu RTS-a. Osim TV prenosa, kao i do sada, sve zanimljivosti iz Pariza, ali i tekstualni prenos meča možete pratiti putem Telegrafa.

Titule i tradicija

Real je najtrofejniji i ako se računaju tofeji osvojeni i u Kupu Evropskih šampiona. Ukupno, Madriđani su 13 puta osvajali "ušati" pehar, a poslednji put to su učinili upravo pobedom protiv Liverpula 2018. godine. Sa druge strane, Redsi su poslednji put podigli trofej namenjen najboljem timu Evrope 2019. godine za ukupno šestu titulu.

Foto: Tanjug/AP

Očekivane postave:

Liverpul (4-3-3): Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Henderson, Fabinjo, Tijago - Salah, Mane, Luis Dijaz

Real Madrid (4-4-2, romb): Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba, Mendi - Kazemiro, Kros, Valverde, Modrić - Vinisijus Žunior, Benzema

Milionska zarada

Finalisti će i te kako imati razloga da budu zadovoljni, bez obzira koji od dva tima osvoji titulu. Tako je, barem kada je reč o količini novca koju će dobiti. Pobeda u finalu vredi oko 4.5 miliona evra. Ukoliko trijumfuju u Parizu Redsi će inkasirati ukupnu sumu od 123.800.000 evropskih novčanica, dok bi klubu iz Kastilje u slučaju da po 14. put postane šampion kontinenta pripalo 113.340.000 evra.

Ono što pobedniku  takođe donosi ekstra zaradu jest i učešće u Superkupu Evrope u kojem će se sastati sa osvajačel Lige Evrope, ekipom Ajntrahta iz Frankfurta. Taj meč može doneti zaradu od oko 4 miliona evra.

Srbin u finalu

Reprezentativac Srbije Luka Jović, takođe će se naći u večerašnjem finalu, a kao i u većem delu sezone, očekivano je da duel isprati sa klupe. Srbin ima lošu sezonu i nastupio je na samo tri utakmice u Ligi šampiona, na kojima nije bio strelac. Luka je nedavno postao otac, a očekuje se da Srbin dobije podršku svoj enežnije polovine Sofije Milošević.

Izjave trenera

Trener Real Madrida, karlo Anćeloti je istakao da tim u dobroj atmosferi dočekuje finale:

- Dolazak do finala je sam po sebi veliki uspeh. Imamo dobru sezonu iza nas, a sutrašnjom pobedom bi stigli do velikog uspeha. Stariji igrači pomažu mlađim. Imamo dobru atmosferu. Momci su puni uzbuđenja i samopouzdanja. U finalu može svašta da se desi. Moramo da budemo spremni na sve. Postoje stvari koje ne možete kontrolisati. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo, i finale dočekujemo u dobroj formi. Ovo je moje peto finale Lige šampiona. Znam da čudno zvuči, ali mislim da je moja ekipa najbolje odigrala u finalu koje sam izgubio. Mislim na meč kada sam sa klupe predvodio Milan, a pobedio nas je baš Liverpul nakon penala - izjavio je Ančeloti.

Sa druge strane, menadžer Liverpula Jirgen Klop je istakao:

- Srećan sam da se meč igra u Parizu iz stotinu razloga. Rat je u toku, a mi moramo da mislimo o tome. Utakmica se ipak igra, i to, ne u Sankt Peterburgu što je dobra odluka. Igramo ovaj meč za narod Ukrajine.

Šta kažu kladionice: 

Kada je reč o kladionciama, trenutno je blaga prednost na strani Liverpula. Tako je kvota na pobedu Redsa 2.20, dok se španskom timu predviđaju manje šanse za pobedu, uz kvotu od 3.50.

Video: Klopov dvojnik napravio haos: Pevao s navijačima Engleske pred meč s Nemcima

(Telegraf.rs)