Ukrajinci u suzama zbog neodlaska na Mundijal: Španski sudija im prišao da ih teši i pruži utehu

Antonio Mateu Lahoz pokušao je da pomogne fudbalerima iz Ukrajine

Foto: Tanjug - AP

Fudbalska reprezentacija Ukrajine neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru ove jeseni, pošto ih je Vels porazio u finalnom duelu evropskih kvalifikacija pred svojim navijačima u Kardifu minimalnim rezultatom (1:0).

Tragičar je bio fudbaler Vest Hema, Andrij Jarmolenko koji je pred kraj prvog poluvremena posle jedne akcije Velšana i odbitka smestio loptu u sopstvenu mrežu. Ukrajinci jesu bili ti koji su dominirali, imali veći broj udaraca i šansi, ali ipak nisu uspeli da pronađu put do protivničke mreže.

Logično, posle samog meča bilo je zaista mnogo emocija kod ukrajinskih fudbalera, koji su žarko želeli da obraduju naciju plasmanom u Katar zbog svega što se dešava na teritoriji njihove zemlje.

Suze su bile neizostavni deo svega toga, pa je sudija Antonio Mateu Lahoz morao da teši igrače Ukrajine i to ponajviše Oleksandera Zinčenka, koji je plakao i nije mogao da sakrije svoju tugu.

Fotografije su se vrlo brzo proširile putem društvenih mreža, izazivajući nove poruke podrške poraženim fudbalerima Ukrajine.

Video: Marko Grujić izneo razloge poraza od Norveške

(Telegraf.rs)