Partizanova odbrana od danas je jača: Vujačić i Saničanin stižu u Sloveniju

Sa defanzivcima će stiži i Danilo Pantić, ali se njegov povratak na u tim očekuje sredinom septembra

Foto: MN Press

Iako verovatno još uvek nisu u najboljem fizičkom stanju, trener Partizana Ilija Stolica od danas će svakako "lakše disati", jer u Sloveniju stižu trojica standardnih prvotimaca - Igor Vujačić, Siniša Saničanin i Danilo Pantić, koji će se priključiti ekipi na pripremama.

Igrači će danas biti pošteđeni rada (ne samo novajlije, već cela ekipa, usled slobodnog dana), a već od nedelje počinju sa trenažnim procesom.

To, naravno, ne važi za Danila Pantića, koji je pre tri i po meseca operisao prednje ukrštene ligamente kolena i još uvek je u fazi oporavka, ali će igrač, u dogovoru sa stručnim štabom, doputovati u Sloveniju i obavljati svoj program rada uz ekipu, što će mu svakako olakšati. Povratak veziste u konkurenciju za tim se očekuje sredinom septembra.

Što se Vujačića i Saničanina tiče, defanzivci su dobrili produženi odmor usled igračnja u nacionalnim selekcijama Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u Ligi nacija, i upravo je to bio razlog zašto je Partizan prvi kontrolni meč u Sloveniji protiv Kluža igrao bez klasičnih štopera, već su tu ulogu preuzeli Marko Jevtović i Zlatan Šehović, koji se na kraju i povredio.

U danima koji slede Partizan će pokušati da realizuje dolazak Svetozara Markovića, čime bi poslednja linija tima bila u potpunosti popunjena.

Video: Andrade se priključio pripremama Partizana: Rikardo ga kao domaćin dočekao

(Telegraf.rs)