"Treba žaliti radnike koji rade u fabrikama za 1.000 evra": Čeferinove reči Klopu i Gvardioli koje odzvanjaju

Predsednik UEFA nimalo se ne slaže sa zahtevima dvojice poznatih trenera

Foto: Tanjug/Ap

U poslednje vreme sve je više fudbalera i trenera koji počinju da se žale na prenatrpan raspored, zahtevajući više vremena za odmor i regeneraciju tokom i između sezona. Često su njihovi zahtevi ostajali bez ikakvog odgovora, pa makar i onog negativnog.

Ipak, posle reči koje su uputili trener Mančester sitija, Pep Gvardiola i šef stručnog štaba Liverpula, Jirgen Klop, stigao je odgovor sa najviše moguće instance - od predsednika UEFA, Aleksandera Čeferina.

On je istakao da nimalo ne mari za to što se Gvardiola i Klop žale. Naprotiv, povukao je pomalo čudnu paralelu sa radnicima u farikama, ističući da bi i smanjen broj utakmica tokom godine značio i manje plate samim fudbalerima, jer bi priliv novca od televizijskih prava, sponzora i ulaznica bio manji.

- Klubovi su tražili deset utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona, ali će ih biti osam u novom formatu koji kreće od sezone 2024/25. To je pravi broj. Korisnija bi bilo da u ligama igra po 18 klubova, ali predsednici se ne slažu. Trebalo bi razumeti i da su dva nacionalna kupa previše. Uvek je lako napasti FIFA i UEFA, ali jedna stvar je jednostavna - ako igrate manje, imate manje i plate. Oni koje bi trebalo žaliti su radnici u fabrikama koji rade za 1.000 evra mesečno - rekao je Čeferin.

Video: Piksi dočekao Čeferina u Staroj Pazovi: Niko nema uslove za trening kao Srbija

(Telegraf.rs)