Novi debakl odbojkaša Srbije: Italija slavila u tri seta, male šanse da se nađemo na Fajnal ejtu

Naša reprezentacija ponovo je pala u tri seta

Foto: Sean Burges/Mundo Sport Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Posle teškog poraza od selekcije Slovenije, odbojkaši Srbije doživeli su još jedan neuspeh i to protiv evropskog šampiona, ekipe Italije u poljskom Gdanjsku. Kolakovićevi momci su pali posle samo tri seta - 3:0 (25:21, 25:14, 25:23).

Posle novog neuspeha, šanse da se nađemo među osam najboljih i obezbedimo plasman na Fajnal ejt ostale su u domenu teorije. Nakon 10 odigranih utakmica skor je 4-6, što je daleko od očekivanog.

Možda se ne može toliko toga prigovoriti na račun današnje utakmice, tim pre što su Italijani evropski prvaci i trenutno su prvoplasirani u Ligi nacija, ali je jasno da nešto ne štima, koliko god da igrali u "promešanom" sastavu.

Da bi smo se eventualno našli među osam najboljih ekipa i otišli na Fajnal ejt, potrebno je da Srbija slavi u preostala dva meča sa Iranom i Kinom, ali i da se poklope ostali rezultati, što je faktički nemoguća misija.

Samo prva polovina prvog seta i jedan deo trećeg zaslužuju pohvale za Kolakovićeve momke. Ostalo je za kritiku i pitanje šta to može da se popravi, a pogotovo kada pogledamo rezultat drugog seta u kojem je naš tim ubeležio samo 14 poena.

Najbolji u timu Srbije bio je Aleksandar Atanasijević sa 15 poena, dok je Nemanja Petrić imao devet. Na drugoj strani dominirao je Juri Romano sa 13 poena, dok je Danijele Lavija upisao 11.

Video: Najvrelija odbojkašica sveta: Od prodaje golišavih fotki zaradi 50 puta više nego od sporta

(Telegraf.rs)